Страница 1 из 1

Кухня Італії

СообщениеДобавлено: 14 фев 2012, 21:01
Повариха
Кухня Італії відома у всьому світі. Піци і пасти є одними з найбільш відомих і популярних страв для людей в усьому світі. Італійські рецепти відомі використанням в них витончених інгредієнтів, таких як різні трави і спеції. Історія італійської кухні йде корінням до стародавньої римської історії. Дослідники вважають, що історія італійської кухні бере початок з восьмого століття до н.е., коли переселенці з Греції прибули на Сицилію і Велику Грецію, як вони називали область на півдні Італії.

Італійська кухня в гірських північних районах країни являє собою суміш французької кухні та продуктів, які ростуть в горах. Італійська кухня в цьому регіоні має сильний присмак галльську кухні, що прийшла з Франції. Страви, такі як білі трюфелі або "trifola d'Alba" є одним з популярних італійських блюд. Морепродукти з присмаком французького аромату знаходяться в Лігурії, місті в Північній Італії.

Історія італійської кухні. Велика Греція.

Італійці вважають, що поживні та смачні страви італійської кухні були запозичені від греків. Регулярне харчування складалося з їжі, приготовленої з гороху, бобів, сухого інжиру, оливок, солоної і сухий риби і м'яса. Деякі страви, що прийшли від Великої Греції, цікаві тим, що в них входить солодке м'ясо з мигдалем і волоськими горіхами, мед, соуси, різні супи та гострі м'ясні страви. Розкішні свята римської знаті супроводжувалися великою кількістю різноманітних страв.

Історія італійської кухні. Середні століття.

Італія була захоплена варварами в п'ятому столітті нашої ери. Кухня варварів сильно відрізнялася від італійської. Їх кухня складалася з таких страв, як випічка, пироги та м'ясні продукти. Природно, що кухня варварів справила великий вплив на страви італійської кухні. Причому не в кращу сторону. Італійці почали вводити в великих кількостях свіжі фрукти і овочі в свій раціон тільки на початку десятого століття. З цього моменту італійська кулінарія початку переживати новий підйом.

Історія італійської кухні. Піца.

Історія італійської кухні не буде повною без згадки такого популярного блюда, як "Піца". Піца була дуже популярна ще в Стародавньому Римі, Єгипті та Персії. Багато історичні свідчення розповідають, що ласувати піцою любили стародавні історики Катон Старший і Геродот. За старих часів, піцу робили запеченої на гарячих каменях. Пізніше, піцу стали робити з тушкованими овочами або м'ясом. Іноді піцу приправляли зеленню та спеціями.

За Латини, піца звучить як "pinsa", що перекладається як коржик. У Середні століття, люди почали приправляти верх піци різними травами, спеціями, змішаними в оливковій олії. Можна справедливо сказати, що піца придбала новий смак і вигляд в середньовічний період. Поступово, з появою сиру моцарелла, італійська піца завоювала популярність не тільки в Італії, але і по всьому світу.