• Объявления



Краща кухня гірськолижних курортів

Кухни разных народов планеты, национальные блюда. Кухня народов мира. И просто делимся секретами вашей национальной кухни

Краща кухня гірськолижних курортів

Сообщение Кухар » 29 фев 2012, 21:04

Краща кухня гірськолижних курортів

Будучи на одному з європейських зимових курортів, не втрачайте можливості познайомитися з місцевими стравами! Сьогодні ми розповімо про найсмачніших зігріваючих стравах спеціально для гірськолижників.

Австрія
На австрійських гірськолижних курортах вам, швидше за все, чекає знайомство з тірольської кухнею - смачну і калорійною, здатної зарядити енергією втомлених за день спортсменів. Віденський шніцель ви можете замовити і в столиці, тут же варто вибрати щось із кнеделі - величезних круглих галушок з пшеничного, кукурудзяного або манною борошна. Вегетаріанцям доведеться важко, адже основні страви готують на свинячому салі. Тому доля тих, хто відмовляється від м'яса, - шпатцль - локшина з сиром і луком. А на десерт попросите приготувати для вас кайзершмаррен - це особливий омлет, в який додають борошно і родзинки, і він стає схожим на млинець. Перед подачею його розривають на шматочки і посипають цукровою пудрою.



Болгарія
Найзнаменитіші страви Болгарії, які зустрінуться в будь-якому з ресторанів, це, безумовно, шопській салат і холодний кефірний суп таратор. Проте взимку варто звернути увагу на щось більш поживна і зігріваючий. Вам буде приємно спробувати на схилі гювеч - страви, приготовані в глиняних горщиках - в них запікають м'ясо, рибу з овочами і яйцями. Зігріє в ресторані під горою і яка-небудь з мусака - запечених на деку страв з тушкованих овочів з м'ясним фаршем. Хочете чогось легше? Замовте сармі - місцеву різновид долми або голубців - м'ясо з рисом, тушковане в виноградних або капустяному листі. А фанатам м'яса варто спробувати кебапчета - кебаб з різних видів м'яса.



Іспанія
В Іспанії гірськолижних курортів небагато, причому розташовані вони на півдні - на гірських хребтах Сьєрра-Невади, і на півночі, тому кухня в цих регіонах дуже відрізняється. На півдні варто знайти в меню фрітура-де-песькадо - асорті з смажених в клярі або без нього риби і молюсків або песькадо-а-ла-саль - рибу, цілком запечену в солі. Хочете швидко зігрітися на півночі - замовте ревуелто, і вам принесуть із запалу з жару омлет з будь-якими добавками (сиром, грибами, хамоном). Дуже популярний рис з морепродуктами в різних соусах (в меню це буде називатися аррос-сон-маріськос) і фарширований різними начинками перець пімьентас рельенас. Обов'язково спробуйте сопа-де-песькадо - ароматний наваристий рибний суп зі всіляких мешканців морських глибин. Але розраховуйте свої сили: порції зазвичай дуже великі, а якщо в меню значиться, що цю страву на дві персони, значить, їм можна буде нагодувати компанію з трьох-чотирьох чоловік!



Італія
Кухня покритих снігом італійських Доломітових Альп відрізняється від того, чим пригощають гостей жаркого узбережжя. Звичайно, в будь-якому меню знайдуться всюдисущі піца, паста і лазанья, але якщо хочете спробувати щось з локальних специалітетов, краще виберіть печеня з оленини або баранини, косулі або кролятини з гарніром з кукурудзяної каші, полентиілі болить мисто - асорті з відвареного м'яса. Якщо ви не можете зарахувати себе до племені м'ясоїдів, то замовте різотто з сиром і грибами, особливо якщо ви перебуваєте недалеко від П'ємонту, що вважається землею трюфелів. А щоранку, щоб відразу набратися сил і підняти настрій, варто починати з "енергетичного" напою Бічерін - так тут прийнято називати кави з молоком і шоколадом.



Франція
На французьких курортах вас чекають страви високогірній савойської кухні. Зустрінеться, звичайно, і тартар - красиво покладений на тарілці сирий фарш, іноді прикрашений "очком" сирого яйця. Цікаво, що багато страви відвідувачі ресторанів готують самостійно. Наприклад, можна знайти в меню пьер шо: вам принесуть невеликі шматочки м'яса, які ви будете неспішно власноруч, насолоджуючись бесідою і вином, обсмажувати на розжареному камені. Ви, безсумнівно, по запаху знайдете ресторан, де готують раклет - дуже смачне, але огидно пахне страва: сир реблошон потрібно розплавити на спеціальному грилі-раклетніце знову-таки на вашому столі, а потім гарячою в'язкою масою швидко полити молодий відварений (часто в мундирі ) картоплю. І ще одне місцеве страва, яка неодмінно зустрінеться в будь-якому савойської закладі, - тартіфлет - запіканка з картоплі з окостом, залита сиром з вершками. Як диджестива спробуйте лікер женепі - цей напій з декількох десятків трав роблять тільки тут!



Швейцарія
Кухня Швейцарських Альп багато в чому нагадує сусідню французько-савойську. Тут теж популярні страви "зроби сам": гості плавлять на столиках раклет, вмочають шматочки хліба на довгих вилочка в фондю - розплавлений сир (зазвичай грюйер) з білим вином, часником і спеціями. У німецькомовних кантонах в меню зустрінеться решти - відварну картоплю, який потім труть на крупній тертці і обсмажують на олії до золотистого кольору. Дуже часто в нього додають шматочки бекону, сир, цибуля, помідори. Не забудьте спробувати який-небудь із швейцарських супів, наприклад, буссеку - з потрухів і гороху з сиром і картоплею.
Аватар пользователя
Кухар

 
Автор темы
Сообщений: 283
Темы: 263
Зарегистрирован: 26 ноя 2011, 09:20
Откуда: Україна
Благодарил (а): 7 раз.
Поблагодарили: 12 раз.

Объявления

Вернуться в Кухни мира

Кто сейчас на форуме

Зарегистрированные пользователи: нет зарегистрированных пользователей




Яндекс.Метрика