Російська кухня.
Кулінарні рецепти. Історія.
Наша кухня, отримала багате й різноманітне спадщина і ввібрала в себе всі найкращі кулінарні рецепти з кухонь народів, що населяли більшу територію Росії.
Її основи були взяті з селянської їжі сільського населення, яке проживало найчастіше в суворих кліматичних умовах і харчувалося дичиною, рибою, птицею, ікрою, грибами, ягодами і медом.
Люди займалися землеробством, сіяли жито, пшеницю, ячмінь і просо.
А це головні інгредієнти для хліба, коржів, каші, млинців, квасу, пива і звичайно ж горілки.
З сезонних продуктів і продуктів тривалого зберігання риби та м'яса готувалися супи і тушковані блюда.
Це була основна їжа більшості людей того часу.
Росія велика по довжині території країна, що межує з багатьма державами які також внесли свій внесок в нашу російську кухню новими продуктами і рецептами.
У 16-18 століттях були імпортовані з-за кордону не відомі до цього на Русі копчене м'ясо і риба, салати та зелені овочі, кондитерські вироби, шоколад, морозиво, вина.
Аристократія і провінційне дворянство в той період, відкрило двері для інтеграції цих нових продуктів харчування з традиційної російської кухнею. В результаті чого народилися різноманітні комбінації блюд, соусів і приправ.
Ще з часів царювання Катерини Великої знати з закордону привозила не тільки продукти та кулінарні рецепти, але й персонал в основному французьких і австрійських кухарів. Які також залишили свій слід в історії нашої кулінарії кращими рецептами і стравами своїх країн.
У харчуванні людей супи завжди відігравали важливу роль. Традиційні супи, такі як щі, юшка, розсольник, солянка, окрошка, і тетеря були найбільш поширеними у той час і готувалися в кожній родині.
Щи були переважаючим першою стравою в меню російської кухні протягом тисячі років. Хоча в наш час смаки сильно змінилися, цей знаменитий суп пройшов свій шлях через кілька епох з минулого в сьогодення. Унікальний смак капустяного супу полягав у тому, що після приготування його залишали на ніч нудитися в російській печі.
"Дух щей" був невіддільний від російської хати. Багато російські народні прислів'я нерозривно пов'язані з цим супом, така як "Щи да каша їжа наша".
Пельмені - ще одне унікальне в російської кулінарії блюдо. Майже у кожної нації є свій кулінарний рецепт пельменів, а там де їх немає, обов'язково привезуть і дадуть свою назву. Історія виникнення пельменів у нашій країні сягає в далеке минуле. Але чомусь в усьому світі вважається, що це споконвіку російське блюдо і ми не будемо спростовувати цей факт.
У Сибіру завжди пельмені заготовляли у величезних кількостях прозапас за участю членів усієї родини. На цей процес могло йти по кілька днів. Потім їх просто виносили на мороз і залишали до повного замерзання. Зварити пельмені не складало особливих труднощів, кілька хвилин провівши в киплячій воді, вони перетворювалися в дивовижний обід або вечерю.
Зараз багато із старовинних блюд змінили свої назви, однак зберегли смачні й унікальні кулінарні рецепти в майже не зміненому вигляді.
-
- Объявления
Російська кухня
Сообщений: 2
• Страница 1 из 1
ОбъявленияRe: Російська кухняОчень интересный пост о русской кухне на украинском языке))) Это из какой-то книги?
Мир у моих ног...
Сообщений: 2
• Страница 1 из 1
Кто сейчас на форумеЗарегистрированные пользователи: нет зарегистрированных пользователей |