Напевно, багато дорослих споживачі можуть згадати, як у дитинстві з нетерпінням чекали, поки на плиті «звариться» банку звичайного згущеного молока і її вміст, нарешті, перетвориться на коричневі «іриски». Тепер виробники цю місію взяли на себе і випускають вже готові згущені варені консерви.
Молоко спочатку «завантажують» в спеціальні вакуум-апарати, в яких біла рідина закипає вже при температурі плюс п'ятдесят. Головне, що властивості первинного продукту практично не змінюються: не окислюються жири, не руйнуються вітаміни. Цукор, обов'язково у вигляді профільтрованого сиропу, і інші наповнювачі додають в готову суміш. Потім починається процес варіння і триває не менше чотирьох годин. Однак важливо не тільки правильно згустити і зварити, але і охолодити. Оскільки в кожних ста грамах молока знаходиться чотирнадцять грамів молочного цукру лактози, яка має «звичку» випадати в осад. Якщо все зроблено як слід, кристалики лактози маленькі і непомітні. Якщо ж технологічні процеси були порушені, то ці «грудочки» досить великі і впливають на смак згущеного молока.
При виборі згущеного молока споживачам необхідно звертати увагу в першу чергу на терміни придатності і назва виробника, і на нормативний документ, згідно з яким виготовлений продукт.
Якщо продукція виготовлена відповідно до технічних умов (ТУ), то споживач повинен бути готовим до того, що ця продукція буде відрізнятися за своїми споживчими характеристиками від очікуваної. В деяких випадках споживач буде задоволений цими змінами, в інших немає.
У випадку, коли продукція виготовлена відповідно до «ГОСТ», але має неналежну консистенцію, можна констатувати, що це фальсифікація. При виявленні такої продукції споживач має право звернутися в управління по захисту прав споживачів з відповідною заявою. Надалі ця продукція буде направлена на дослідження в акредитований випробувальний центр, а за результатами випробувань, згідно з чинним законодавством, до недобросовісного виробника застосовують штрафні санкції.
-
- Объявления
Як вибрати згущене молоко
1 сообщение
• Страница 1 из 1
Объявления
1 сообщение
• Страница 1 из 1
Вернуться в Вопросы по кулинарии Кто сейчас на форумеЗарегистрированные пользователи: Google [Bot] |