Страница 1 из 1

Кавуни консервовані - рецепт

СообщениеДобавлено: 13 фев 2012, 22:16
Повариха
Рецепт кавунов консервованих

Склад: кількість продуктів довільне.

Вимиті кавуни розрізати на невеликі шматки, скласти в простерилізовані трилітрові банки.
Залити окропом.
Накрити кришками і зверху - рушником.
Відставити на півгодини.
Потім воду злити в окрему каструлю, покласти на кожен літр рідини 1 столову ложку солі, 4 столових ложки цукру.
Поставити на вогонь, довести до кипіння.
У банку покласти 1-2 зубчики часнику.
Кавуни залити киплячим розсолом, після чого можна додати трохи оцту.
Закупорена герметично, залишити на добу, в теплі.
Зберігати в холодному місці.

Кавуни солоні - рецепт

СообщениеДобавлено: 13 фев 2012, 22:20
Повариха
кавуни солоні

Склад: для розсолу: на 10 літрів води - 700 грамів солі. Кількість продуктів довільне.

Відібрати зрілі, щільні, без тріщин середні і дрібні кавуни, ретельно вимити їх і наколоти дерев'яною голкою в 10-15 місцях.
Потім щільно укласти в підготовлений посуд, залити розсолом.
Прянощі не додавати.
Після попереднього тельного бродіння протягом 1-2 діб розсіл долити і поставити кавуни в холодне місце.