Страница 2 из 2

Вітамінний морс - рецепт напою

СообщениеДобавлено: 13 фев 2012, 22:10
Повариха
Вітамінний морс

Склад: 3 склянки води, ? склянки журавлини, 4 столових ложки цукру, ? чайної ложки кориці.

Журавлину промити, потовкти дерев'яним товкачем, покласти в марлю і віджати сік.
Макуха від ягід залийте водою, довести до кипіння, процідити.
У відвар додати цукор, перемішати, остудити.

Змішати з ягідним соком, додати корицю.

Коктейль Кокос

СообщениеДобавлено: 13 фев 2012, 22:10
Повариха
Коктейль Кокос

Склад: 100 грамів кокосового молока, 80 грамів коров'ячого молока, 100 грамів фруктової суміші, 150 грамів банана, 10 грамів цукрового сиропу.

Кокосове молоко, цукровий сироп, молоко, банан, фруктову суміш і кубики льоду збити в блендері.
Вилити в келих готовий коктейль, покласти трубочку, прикрасити бананом і м'ятою.

Сік «Жидкий салат»

СообщениеДобавлено: 13 фев 2012, 22:11
Повариха
Сік «Жидкий салат»

Склад: 2 моркви, 1/2 качана зеленого салату, 2 помідори.

Порізати моркву, прополоскати зелений салат і порізати навпіл помідори.
Пропустити через соковижималку помідори, морква і зелений салат, змішати соки у високому бокалі.
Пийте цей сік, якщо відчуваєте насувається грип чи застуду.
Помідори, багаті цинком, зміцнюють імунну систему, а бета-каротин та вітамін С в зеленому салаті знищує мікроби.

Вишнево-мятниі напій

СообщениеДобавлено: 13 фев 2012, 22:11
Повариха
Вишнево-мятниі напій

Склад: 3 літри води, 1 склянка вишні, ? склянки цукру, 5-6 гілочок м'яти свіжою, лимон (невеликий).

У киплячу воду додати нарізану кружечками лимон і м'яту, всипати цукор.
Ще раз довести до кипіння, додати вишню.
Кип'ятити 1 хвилину, потім зняти з вогню.
Наполягати напій 6-7 годин.

Потім процідити і охолодити в холодильнику.

Рецепт Кави по-турецьки

СообщениеДобавлено: 13 фев 2012, 22:12
Повариха
Кава по-турецьки - рецепт

Рецепт приготування кави по-турецьки вважається одним з найпопулярніших.
Чашечка ароматної кави з давніх часів уособлювала теплоту і радість спілкування друзів. Оптимальним з представленого асортименту є кава carte noire особливо тонкого помелу.

Кавові зерна потрібно помолоти дуже тонко, порошок повинен нагадувати борошно.
На одну порцію потрібна одна чайна ложка такого порошку, якщо ви хочете побалувати себе ароматним напоєм з прянощами, їх потрібно покласти в джезву одночасно з кавою.
Заливати порошок потрібно з розрахунком: одна кавова чашечка на порцію.
Прогрівають кави обов'язково на повільному вогні, а знімати турку з плити треба, як тільки пінка почне підніматися.
Дуже важливо не пересолодити напій.
Необхідна кількість цукру краще насипати прямо в джезву до початку приготування.

Готовий кави наливають в гарячі чашки, інакше він втратить свої смакові якості.

Морс журавлинний - рецепт

СообщениеДобавлено: 13 фев 2012, 22:12
Повариха
Морс журавлинний

Склад: вода - 1 літр, журавлина - склянка, цукор - 1/2 склянки.

Журавлину переберіть, промийте і відіжміть сік.
Мезгу залийте окропом, проваріть 5-7 хвилин, процідіть.
В отриманий відвар додайте цукор.
Помішуючи, доведіть до кипіння.
Влийте віджатий сік.

Охолодіть.