• Объявления



Вино зі старого варення.

Все, что касается вин, домашнее виноделие, какое вино и с каким блюдом лучше употреблять, десертные вина, виды вин, рецепты с вином, характеристики вин. подобрать напитки к определенной трапезе

Вино зі старого варення.

Сообщение Повариха » 14 фев 2012, 20:55

Рецепт вина зі старого варення

Що робити з засахарівшімся варенням?

Таке питання іноді постає перед дбайливою господинею, яка доглядала за ягідників, гроші на цукор витратила, а діти віддають переваги солодощів з магазину. І стоять незатребувані банки роками в погребі, пилом покриваються. Адже навіть якщо варення переварити, так його все одно є нікому. І невтямки їй, що навіть зі старого зацукрувався варення може вийти відмінне домашнє вино - не міцне, але приємне на смак і придатне для задушевної бесіди.

Як це зробити?

У трилітрову банку перекладіть старе варення з розрахунку 0,5 - 0,65 літра. Потім долийте теплої води по «плічка» банки і добре перемішайте, щоб не було грудочок (в старому, зацукрувався варення їх багато). Тепер прикрийте горлечко банки щільною марлею, а краще закрийте слабенькою кришкою, і поставте в тепле місце для бродіння. Сильно на сонці не тримайте, а то все зіпсуєте. Але й остигати не давайте. Сама відповідна для бродіння температура в приміщенні 18 - 25 градусів.
Є й інший метод закупорювання - на горлечко банки натягують гумову медичну рукавичку. Поки йде активний процес бродіння рукавичка активно «голосує». Але якщо вона раптом здулася і опала, то пора переходити до наступної стадії винотворчеством.
Коли вміст банки стане прозорим, а залишки перебродило ягоди осядуть на дно - пора зливати. Спочатку процідіть у велику каструлю і спробуйте. Це ще не вино, але вином пахне, смак швидше кислий і фортеця майже не відчувається.
Тепер додайте цукор за смаком і розлийте по пляшках. Сильно не укупоривают: вино буде активно гуляти. Нехай газ потроху виходить, зате пробку не виб'є.
Взагалі то, таке вино краще під водяний затвор поставити, а по пляшках розливати тільки після того, як газ виділятися перестане. Лише після цього щільно закрийте пляшки і відправте їх в прохолодне місце місяці на два - на вистойки. Після вино зі старого варення готове до вживання.

Що таке «водяний затвор»?

Берете бутель, або іншу зручну ємність, заливаєте в неї винний напівфабрикат і потім герметично закриваєте кришкою, в якій зроблено отвір.

Вставляєте в отвір і теж герметізіруете медичну трубку діаметром 8-10 мм і довжиною приблизно 40см.

Другий кінець трубки опускаєте в банку з водою (воду потрібно доливати, а то вона випаровується).

Поки вино «гуляє», з нього виділяється газ, йде по трубці в банку і час від часу побульківало. При цьому доступу повітря в ємність не відбувається, отже, повністю виключається можливість псування продукту і зараження його цвілевим грибком.

Коли бродіння закінчиться, через трубку більше не виходить вуглекислий газ і в банку перестає булькати.

Можна зробити і напій міцніший

Для цього на підлогу літра старого варення візьміть у тій же пропорції води і горілки. Перемішайте і поставте в тепле темне місце настоюватися днів на 20. Потім процідіть і розлийте по пляшках. Вийде кріплене вино - за смаком і фортеці щось середнє між лікером, настоянкою і наливкою.
Аватар пользователя
Повариха

 
Автор темы
Сообщений: 232
Темы: 205
Зарегистрирован: 18 ноя 2011, 22:50
Откуда: Запорожье
Благодарил (а): 10 раз.
Поблагодарили: 6 раз.

Объявления

Вернуться в Напитки, Винный погреб

Кто сейчас на форуме

Зарегистрированные пользователи: Bing [Bot]




cron
Яндекс.Метрика