Вчені з'ясували які саме компоненти надають коктейлю "Кривава Мері" характерний смак. Вони розбили складові коктейлю (горілку, томатний сік, селеру, сіль, перець і табаско, Вустерський соус, а також лимон або лайм) на молекули. Проаналізувавши леткі і нелеткі речовини і оцінивши "вклад" кожного компонента коктейлю, вони вивели кілька рекомендацій для отримання максимально насіщеного смаку. Ось деякі з них:
- "Bloody Mary" краще пити відразу ж після приготування, тому що багато що входять до його складу хімічні речовини миттєво руйнуються;
- Сервірувати «Криваву Мері» потрібно обов'язково з льодом - на холоді сповільнюються багато реакції, також призводять до руйнування відповідальних за смак молекул;
- Томатний сік купувати потрібно тільки у перевіреного виробника. Він повинен бути виключно стовідсотковий і не містить солі;
- А ось на горілці можна заощадити, інші складові мають яскравим ароматом і практично повністю маскують смак навіть найдорожчої горілки;
Ось класичний рецепт приготування легендарної "Кривавої мєрі":
Горілка - 45 мл
Томатний сік - 90 мл
Лимонний сік - 15 мл
Соус табаско - 2-3 краплі
Вустерський соус - 2-3 краплі
Сіль, перець - за смаком
У шейкер з льодом наливаємо всі компоненти, додаємо сіль і перець. Вустерський соус можна замінити соєвим. Ретельно струшуємо і виливаємо в келих. Прикрашаємо гілочкою селери або часточкою лимона.
-
- Объявления
Як приготувати справжню Криваву Мері
1 сообщение
• Страница 1 из 1
Объявления
1 сообщение
• Страница 1 из 1
Вернуться в Напитки, Винный погреб Кто сейчас на форумеЗарегистрированные пользователи: нет зарегистрированных пользователей |