• Объявления



Як приготувати справжню Криваву Мері

Все, что касается вин, домашнее виноделие, какое вино и с каким блюдом лучше употреблять, десертные вина, виды вин, рецепты с вином, характеристики вин. подобрать напитки к определенной трапезе

Як приготувати справжню Криваву Мері

Сообщение Бэлла » 21 мар 2012, 16:02

Вчені з'ясували які саме компоненти надають коктейлю "Кривава Мері" характерний смак. Вони розбили складові коктейлю (горілку, томатний сік, селеру, сіль, перець і табаско, Вустерський соус, а також лимон або лайм) на молекули. Проаналізувавши леткі і нелеткі речовини і оцінивши "вклад" кожного компонента коктейлю, вони вивели кілька рекомендацій для отримання максимально насіщеного смаку. Ось деякі з них:

- "Bloody Mary" краще пити відразу ж після приготування, тому що багато що входять до його складу хімічні речовини миттєво руйнуються;

- Сервірувати «Криваву Мері» потрібно обов'язково з льодом - на холоді сповільнюються багато реакції, також призводять до руйнування відповідальних за смак молекул;

- Томатний сік купувати потрібно тільки у перевіреного виробника. Він повинен бути виключно стовідсотковий і не містить солі;

- А ось на горілці можна заощадити, інші складові мають яскравим ароматом і практично повністю маскують смак навіть найдорожчої горілки;

Ось класичний рецепт приготування легендарної "Кривавої мєрі":

Горілка - 45 мл
Томатний сік - 90 мл
Лимонний сік - 15 мл
Соус табаско - 2-3 краплі
Вустерський соус - 2-3 краплі
Сіль, перець - за смаком
У шейкер з льодом наливаємо всі компоненти, додаємо сіль і перець. Вустерський соус можна замінити соєвим. Ретельно струшуємо і виливаємо в келих. Прикрашаємо гілочкою селери або часточкою лимона.
Аватар пользователя
Бэлла

 
Автор темы
Сообщений: 274
Темы: 226
Зарегистрирован: 20 фев 2012, 22:03
Благодарил (а): 10 раз.
Поблагодарили: 4 раз.

Объявления

Вернуться в Напитки, Винный погреб

Кто сейчас на форуме

Зарегистрированные пользователи: Google [Bot]




cron
Яндекс.Метрика