Рецепт безалкогольного гоголя-моголя
Добавлено: 25 ноя 2011, 21:45
Гоголь - моголь (Eggnog) буквально означає "яйця в маленькій чашці". "Nog" - це старе англійське слово (зі Східної Англії) з діалекту невідомого походження. Слово використовувалося, щоб описати вид міцного пива. Вперше гоголь - моголь згадується на початку 19 століття. Напій був популярний в Англії та США, його також назвали "яйця фліп".
Все почалося в Англії, де гоголь-моголь був торговою маркою напою вищого класу. У США він став популярним, коли ферми почали виробляти молочні продукти у великих кількостях. Ром з'явився за допомогою торгівлі з Карибського басейну, тому він був більш доступним, ніж коньяк, який обкладався високим податком.
В Англії існує національний гарячий напій під назвою "поссет", який складається з яєць, молока, пива чи вина. Рецепт гоголя-моголя (яйця, побиті з цукром, молоко або вершки і будь-який алкоголь) подорожував по світу і пристосовувався до місцевих смаків і традицій.
Інгредієнти для приготування:
(На 8 порцій)
6 яєць
3 чашки молока
8 столових ложок цукру
1,5 чайні ложки ванілі
1/2 чайної ложки меленого мускатного горіха
Приготування гоголя-моголя:
У мисці міксером збийте яйця. Додайте молоко і цукор. Продовжуйте перемішувати, поки суміш не загусне. Додайте ваніль і мускатний горіх. Накрийте миску харчовою плівкою. Охолодіть в холодильнику не менше 3-х годин.
Подавайте в порційних келихах, прикрасивши (при бажанні) стружкою шоколаду або какао.
Також можна додати в цей рецепт трошки кави (за смаком), це додасть особливий шарм напою. Тільки не переборщіть, так як гоголь-моголь вийде з гірчинкою. Додавання в гоголь-моголь кави - це на любителя.
Все почалося в Англії, де гоголь-моголь був торговою маркою напою вищого класу. У США він став популярним, коли ферми почали виробляти молочні продукти у великих кількостях. Ром з'явився за допомогою торгівлі з Карибського басейну, тому він був більш доступним, ніж коньяк, який обкладався високим податком.
В Англії існує національний гарячий напій під назвою "поссет", який складається з яєць, молока, пива чи вина. Рецепт гоголя-моголя (яйця, побиті з цукром, молоко або вершки і будь-який алкоголь) подорожував по світу і пристосовувався до місцевих смаків і традицій.
Інгредієнти для приготування:
(На 8 порцій)
6 яєць
3 чашки молока
8 столових ложок цукру
1,5 чайні ложки ванілі
1/2 чайної ложки меленого мускатного горіха
Приготування гоголя-моголя:
У мисці міксером збийте яйця. Додайте молоко і цукор. Продовжуйте перемішувати, поки суміш не загусне. Додайте ваніль і мускатний горіх. Накрийте миску харчовою плівкою. Охолодіть в холодильнику не менше 3-х годин.
Подавайте в порційних келихах, прикрасивши (при бажанні) стружкою шоколаду або какао.
Також можна додати в цей рецепт трошки кави (за смаком), це додасть особливий шарм напою. Тільки не переборщіть, так як гоголь-моголь вийде з гірчинкою. Додавання в гоголь-моголь кави - це на любителя.