Страница 1 из 1

Млинці до свята і не тільки

СообщениеДобавлено: 21 мар 2012, 14:43
Бэлла
Ці універсальні і смачні млинці можна готувати і на свято і в будній день. Рецепт їх приготування дуже простий і вимагає небагато часу. Такі млинці можна їсти самі по собі, а також можна загорнути в них будь-яку начинку - як солодку (наприклад, сирну або фруктову), так і несолодке (наприклад, м'ясну, рибну, сирну, овочеву).

Для їх приготування нам знадобиться:

молоко - 500 мл,
яйця - 3 шт,
борошно - 280 г,
цукор - 1-2 столових ложки,
сіль - 1 чайна ложка,
рослинне масло - 1 ст л,
вершкове масло для змазування готових млинчиків
У миску розбити яйця, додати сіль, цукор перемішати виделкою або вінчиком. Влити до яєць приблизно 200 мл молока і перемішати. За трохи додавати борошно і перемішувати щоб не було грудочок, заважати найкраще віночком. Коли тісто готове (без грудок і по консистенції виглядає як густа сметана), додаємо решту молока і перемішуємо - тісто має стати рідке і добре литися. Додаємо ложку рослинної олії, гарненько знову все перемішуємо. У розігріту сковороду, (бажано чавунну) наливаємо черпак або полчерпака тесту (в залежності від розмірів сковороди), і повертаючи сковороду швидко розподіляємо його по всій її поверхні тонким шаром. Коли млинець підрум'яниться з одного боку, перевернути його широкої лопаткою і дати підрум'янитися на другій стороні. Гарячі млинці складати в стопку, рясно змащуючи розтопленим вершковим маслом, і прибирати тарілку з млинцями в нагріту духовку. Подавати млинці гарячими: з медом, згущеним молоком, варенням, розтопленим шоколадом або з чим душа забажає. Несолодкі млинці можна подавати з червоною або чорною ікрою, зі слабосоленої сьомгою, фореллю і т.п.

Всім смачного!