Страница 1 из 1

Горішки зі згущеним молоком

СообщениеДобавлено: 21 мар 2012, 15:59
Бэлла
Улюблене печиво знайоме нам з дитинства. Для приготування горішків зі згущеним молоком знадобиться спеціальна форма - орешніца. У ній ми будемо готувати шкарлупки, які потім заповнимо згущеним молоком.

Необхідні інгредієнти для приготування горішків:

1/2 пачки маргарину
1/2 пачки масла
3 яйця
1ч ложка соди гашеної оцтом
1-1,5 склянки цукру
ванільний цукор
борошно - скільки візьме тісто
1 баночка згущеного молока
З баночки згущеного молока робимо згущене молоко - варимо баночку з молоком приблизно 2:00. Яйця збиваємо з цукром. Маргарин і масло ріжемо шматочками, трохи розтоплюємо (можна брати просто 1 пачку маргарину) і додаємо до яєць і цукру. Чайну ложку соди висипаємо в їдальню ложку і гасимо оцтом, виливаємо в тісто. Додаємо ванільний цукор і замішуємо тісто: борошна беремо скільки візьме тісто - воно повинно вийде однорідним і пластичним. Форму змащуємо олією і розігріваємо на газу. Кладемо в кожну клітинку форми приблизно по 1 ч. ложці тіста і випікаємо до рум'яного кольору. Якщо ви тесту взяли трохи більше у вас можуть виступати краю у мішані половинок горішків - їх потрібно акуратно обламати. Ці крихти можна змішати зі згущеним молоком і наповнити ними горішки. Остиглі половинки горішків наповнюємо згущеним молоком - кладемо приблизно по 1 ч ложці і з'єднуємо половинки в горішок. Також при бажанні в начинку можна додати подрібнені горіхи - мигдаль, волоські.