Страница 1 из 1

Швидкі пиріжки з капустою

СообщениеДобавлено: 21 мар 2012, 16:12
Бэлла
Іноді хочеться пиріжків, але не хочеться возиться з ними півдня. І тут на допомогу приходять швидкі рецепти. Як же швидко приготувати пиріжки з капустою? Втім, це можуть бути пиріжки з чим завгодно: з капустою, з картоплею (і грибами за бажанням), з горохом і т.д., взагалі з чим душа забажає, швидко в нашому випадку робиться тісто і смажаться пиріжки.

У мене сьогодні пиріжки з капустою:

Для начинки:

капуста
томатна паста 1-2 ст ложки
сіль
чорний перець
Для тіста:

стакан води
ст ложка цукру з гіркою
ст ложка соняшникової олії
щіпка солі
ст ложка активних сухих дріжджів
мука
Спочатку робимо начинку:

На соняшниковій олії підсмажуємо капусту, поки вона не стане м'якою, додаємо до неї томатну пасту і трохи водички (щоб томатна паста краще розмішати з капустою) і продовжуємо смажити до готовності, перед самим кінцем приготування перчимо і солимо до смаку. Виймаємо капусту на друшлаг з дірочками, щоб масло стекло і залишаємо остигати.

Тепер займемося тестом:

Замішуємо м'яке тісто (додаємо всі інгредієнти в тому порядку в якому вони стоять у списку). Ставимо його в холодильник на 20 хв (можна на більше, на менше не можна). Тепер приступаємо до приготування пиріжків. Тісто беремо по потребі, наприклад, якщо ми знаємо що на нашу сковорідку поміщається приблизно 5 пиріжків, то беремо приблизно така ж кількість тіста, решта залишаємо в холодильнику. Розкачуємо з тіста ковбаску і ділимо на частини. Кожен шматочок розгортає в коло, кладемо на нього начинку щільно защіпіваем і робимо пиріжок. Смажимо пиріжки на олії під кришкою на середньому вогні з обох сторін.