Страница 1 из 1

Пампушки з часником до українського борщу

СообщениеДобавлено: 21 мар 2012, 16:13
Бэлла
Ці смачні пампушки відмінно доповнюють український борщ і готуються зовсім нескладно!

Для приготування пампухів з часником нам потрібно:

Для тіста:

11г сухих дріжджів
2 ст. ложки соняшникової олії
1 ст. ложка цукру
1 ч. ложка солі
1 стакан води або молока
2 яйця
500г борошна
Для часникового соусу:

4 зубчики часнику
2 ст. ложки води
2 ст. ложки соняшникової олії
сіль - за смаком.
Змішуємо теплу воду або молоко з дріжджами і цукром і даємо постояти хв 15. Потім додаємо 1 яйце, 2 ст ложки соняшникової олії, сіль і борошно. Замішуємо тісто поки воно не перестане липнути до рук. Робимо з тіста кулю і залишаємо його в теплому місці на 1:00.

Застеляем деко пергаментом для випічки і змащуємо його соняшниковою олією. Відриваємо від тесту невеликі шматочки (приблизно по 40г) і робимо з них кульки. Складаємо кульки на деко близько один до одного. Змащуємо пампушки збитим яйцем і залишаємо підходити хв 30.

Випікаємо хв 30 при температурі 200 градусів. Готуємо соус: видавлений через Часничниці часник перемішуємо з рослинним маслом, водою і сіллю. Готові пампушки виймаємо з духовки накриваємо серветкою і даємо постояти хв 5. Потім змащуємо наші пампушки часниковим соусом.