Страница 1 из 1

Гамбургер з Макдональдса - рецепт

СообщениеДобавлено: 21 мар 2012, 18:45
Бэлла
Всі ми любимо Макдональдс і дорослі і особливо - діти. Їжа в ньому хоч і смачна, але не дуже корисна, якщо не сказати взагалі - шкідлива. Ми не знаємо з чого насправді складаються настільки улюблені нами блюда. Тому я вирішила створити нову рубрику - Макдональдс меню, де буду писати рецепти улюблених усіма страв, які легко приготувати вдома і які набагато корисніше, а іноді й смачніше. Отже, пропоную вашій увазі мій перший рецепт - гамбургер! Сподіваюся вам сподобається.
Як приготувати гамбургер?

Рецепт булочки для гамбургерів:

Рецепт розрахований приблизно на 18 булочок.

тепла вода - 1,5 склянки (250 грамового)
молоко - 0,5 склянки
дріжджі сухі - 1 ст. ложка
цукор - 3 ст. ложка
сіль - 2 щіпки
вершкове масло або маргарин - 3 ст. ложка
борошно - 7 склянок
кунжут
Розводимо дріжджі в 1,5 склянці теплої води (36 градусів). Молоко доводимо до кипіння і виливаємо в миску з 3 ст.л. цукру, 2 щіпками солі, 3 ст.л. масла вершкового або маргарину, розмішуємо
щоб масло розтануло. Пробуємо щоб суміш була не дуже гаряча, температура повинна бути відповідною для дріжджів і виливаємо туди розчин дріжджів. Все гарненько розмішуємо, потім всипаємо 3 склянки борошна і вимішуємо ложкою, потім поступово всипаємо ще 3 склянки борошна. Коли в мисці стане вже важко заважати ложкою, висипаємо тісто на стіл і замішуємо протягом 5-8 хвилин, при цьому піде десь склянку борошна, щоб не липло до столу і рукам. Обмазуємо тісто маслом рослинним і кладемо назад у миску.
Накриваємо миску кришкою, укутуємо теплою ковдрою і ставимо підходити протягом години. Тісто дуже збільшується. Виймаємо і обробляв, на невеликі кульки, виходить приблизно 18 булочок. Змащуємо листи вершковим маслом, кладемо булочки, накриваємо рушником і залишаємо ще на годину. Розігріваємо духовку на 200 градусів, змащуємо булочки молоком, посипаємо кунжутом і ставимо випікатися до рум'яності.

Котлета для гамбургера:

Інгредієнти:

На одну котлету потрібно приблизно 50-100 г фаршу. Рецепт розрахований приблизно на 5 котлет.

500 г - яловичини
1 - яйце
5 ст. ложок панірувальних сухарів
рослинне масло для смаження
1 ч. ложка - орегано
1 ч. ложка - коріандру
1 ч. ложка кмину
чорний мелений перець
сіль
Приготування:

М'якоть яловичини миємо й подрібнюємо за допомогою м'ясорубки. Додаємо панірувальні сухарі, яйце і все добре перемішуємо. Ложим мелені спеції, сіль і перець. Все перемішуємо до однорідного стану.

Після цього змоченими у воді руками поділяємо фарш на рівні частини. Формуємо з кожної частини фаршу кульку, а з Шарков, котлети-коржики.

Викладаємо котлети на змащену невеликою кількістю рослинної олії сковороду і смажимо з обох боків до рум'яності, близько 8-10 хвилин.

Як зробити гамбургер:

Склад:

булочки для гамбургерів
котлети для гамбургерів
свіжі помідори
мариновані огірки
майонез
кетчуп
сир (краще всього плавлені квадратики)
листя салату
Беремо наші булочки, розрізаємо вздовж навпіл, обидві половинки трохи змащуємо майонезом, кладемо зверху листик салату, скибочки помідорів, огірків, потім котлету, трохи кетчупу, сир, накриваємо іншою половинкою і трохи підігріваємо в мікрохвильовці, ось ми і зробили гамбургер.