Банановий хліб (Banana bread)
Добавлено: 06 фев 2012, 21:42
Банановий хліб - це один з видів «швидкого» хліба, який містить пюре стиглих бананів. Такий хліб часто має вологу консистенцію і він солодкий. Зазвичай в банановий хліб використовують соду, а не дріжджі.
Банановий хліб також може бути приготований із заморожених бананів. Заморожувати банани необхідно в кажуре і в поліетиленовій плівці. Таким чином банани можуть зберігатися в морозильній камері до шести місяців, і в майбутньому їх можна використовувати для приготування хліба, тортів, кексів і т.д. Рецепт бананового хліба простий, а хліб з незвичайним смаком порадує вас, ваших гостей і домашніх!Інгредієнти для приготування бананового хліба:
1 чашка цукру
100 гр. вершкового масла (кімнатної температури)
2 великих яйця
3 стиглих бананів
1 столова ложка молока
1 чайна ложка кориці
2 чашки борошна
1 чайна ложка ризрихлітеля
1 чайна ложка соди
1 чайна ложка солі
Приготування хліба:
Розігріти духовку до 163 С. Змастити вершковим маслом форму для кексу.
Збийте міксером масло з цукром до повітряної консистенції. Продовжуючи збивати, додавайте по одному яйцю.
В окремій мисці вилкою придушите банани. Додайте молоко і корицю.
В іншій мисці змішайте борошно, розпушувач, соду і сіль.
Змішайте разом банани і збите масло з цукром. Добре перемішайте. Додайте суху суміш і перемішайте.
Вилийте тісто у форму і випікайте хліб 1:00 і 10 хвилин, перевіряючи готовність зубочисткою.
Після готовності дайте хліба охолонути 15 хвилин.
Дістаньте банановий хліб з форми і дайте остаточно охолонути, перед тим як його розрізати.
Подавати банановий хліб можна з медом або з морозивом.
Приємного апетиту!)))
Банановий хліб також може бути приготований із заморожених бананів. Заморожувати банани необхідно в кажуре і в поліетиленовій плівці. Таким чином банани можуть зберігатися в морозильній камері до шести місяців, і в майбутньому їх можна використовувати для приготування хліба, тортів, кексів і т.д. Рецепт бананового хліба простий, а хліб з незвичайним смаком порадує вас, ваших гостей і домашніх!Інгредієнти для приготування бананового хліба:
1 чашка цукру
100 гр. вершкового масла (кімнатної температури)
2 великих яйця
3 стиглих бананів
1 столова ложка молока
1 чайна ложка кориці
2 чашки борошна
1 чайна ложка ризрихлітеля
1 чайна ложка соди
1 чайна ложка солі
Приготування хліба:
Розігріти духовку до 163 С. Змастити вершковим маслом форму для кексу.
Збийте міксером масло з цукром до повітряної консистенції. Продовжуючи збивати, додавайте по одному яйцю.
В окремій мисці вилкою придушите банани. Додайте молоко і корицю.
В іншій мисці змішайте борошно, розпушувач, соду і сіль.
Змішайте разом банани і збите масло з цукром. Добре перемішайте. Додайте суху суміш і перемішайте.
Вилийте тісто у форму і випікайте хліб 1:00 і 10 хвилин, перевіряючи готовність зубочисткою.
Після готовності дайте хліба охолонути 15 хвилин.
Дістаньте банановий хліб з форми і дайте остаточно охолонути, перед тим як його розрізати.
Подавати банановий хліб можна з медом або з морозивом.
Приємного апетиту!)))