Страница 1 из 1

Рецепт домашнього хліба

СообщениеДобавлено: 07 фев 2012, 22:14
ПОЛИНКА
Наближається чудовий весняний ПРАЗДИКИ - Великдень. З приходом його, ми нарешті можемо порадувати себе здобою (особливо ті, хто дотримувався посту), всілякими смаколиками. Тому я хочу запропонувати Вам рецепт приготування хліба, який легко можна приготувати в домашніх умови.

Інгредієнти на 2 буханки:
50 грам пресоване дріжджів
0,5 літра теплої води
їдальня ложка цукру
столова ложка солі
1 яйце
800-900 грам борошна

Приготування:

У миску просійте борошна (так Ви збагатите її киснем).

У борошно додайте столову ложку солі, добре все перемішайте.

У тарілці з глибокими краями (можна використовувати будь-яку іншу тару або скляну банку) розведіть столову ложку цукру в 0,5 л теплої кип'яченої води. Як тільки цукор розчинитися, брасаем дріжджі.

Отриману суміш виливаємо на борошно і гарненько перемішуємо або ложкою, або руками.

У тісто розбиваємо 1 яйце.

Змішуємо всі інгредієнти до однорідної консистенції тесту.

Щоб Вам було комфортніше заважати тісто руками, попередньо раджу змастити руки невеликою кількістю рослинного масла. Так тісто не буде прілепать.

Після того, як Ви все добре перемішали, накрийте тісто рушником і залиште в темному, непровітрюваному, теплом місці до тих пір, поки воно не збільшиться в розмірі в два рази.

Якщо Ви хочете буханки як в магазині, для цього Вам потрібно глибокі, прямокутні форми (як на кекси). Попередньо не забудьте вкласти у них пергаментний папір. Як тільки тісто збільшиться, розділіть його на два рівномірних кульки, викладіть в підготовлені форми і дайте тісту зрости, залишивши його ще на 20-30 хв.



Якщо Ви хочете чогось більш вишуканого (скажімо, "косичку"), після того як тісто збільшилося в два рази, АКУРАТНО розділіть його на 3 кульки і залиште ще на 20-30 хв. Коли кульки "виростуть", кожному надайте форму "мотузочки", але не довгою. І сплетіть кіску. На цьому етапі, Ви можете додати своєму хлібу будь-яку форму.









Випікати домашній хліб перші 15 хвилин необхідно при температурі 200 С, потім зменшити її до 170 С і випікати ще 45-50 хвилин.

Як тільки Ви дістанете хліб з духовки, відразу вийміть його з форм (якщо Ви пішли першій пораді).



Подавайте хлібець теплим, але ніяк не гарячому. Адже всім нам пам'ятається ще з дитинства, як нас попереджали, що випічка з пилу-жару шкідлива для наших шлунків.



Такий хліб зберігається до 5 днів, при цьому не втрачаючи своїх смакових якостей і структури.

Приготування домашнього хліба закінчено.



Приємного апетиту!)))



P.S. Перед тим як випікати хліб, змастіть його збитим яйцем і присипте кунжутом. Яйце зробить його більш рум'яним, а кунжут - більш смачним.