• Объявления



Накриваємо стіл до обіду!

Обсуждаем как правильно и красиво сервировать посуду на столе и чем едят курицу. Застольный этикет

Накриваємо стіл до обіду!

Сообщение Эльвира » 15 фев 2012, 23:08

Накриваємо стіл на обід!
Обід - це така процедура, така традиція, яка в змозі об'єднати всіх членів сім'ї, друзів кожного з них, випадково зайшов гостя. Під час обіду зав'язується дружня бесіда, планується майбутнє дітей, укладаються угоди. І ось тут-то стане в нагоді знання правильної сервіровки столу до обіду, вмілої подачі блюд, уважного ставлення до обідають.

Стіл накриваємо скатертиною з бавовни, такою світлою, такий теплою! Уникайте клейонок, плівок, інших настилів із штучних матеріалів. Перед кожним обідають ставимо велику дрібну тарілку, на неї - глибоку, а ліворуч ставимо пиріжкову. Якщо в меню обіду передбачаються закуски, то на дрібну тарілку ставиться тарілка закусочна. В цьому випадку глибокі тарілки стопкою ставляться біля господині. Наливає господиня суп з суповий миски (супниці) в тарілку і передає її за призначенням. Бульйон ж подається у великих чашках або піалах на блюдцях.

Перед подачею першої страви зі столу прибираються використані закусочні тарілки і прилади, а також страви з закусками. Подавайте страви з стравами, підходячи до сидить з правого боку. Блюдо, з якого пропонується кожному взяти собі порцію, тримайте з лівого боку. Після того тільки, як прибрані із столу глибокі тарілки і ложки, подавайте на стіл другі страви. Гаряче страву, яке пропонується на підігрітому блюді, ставте по центру стола. У випадку, коли других страв два, потрібно поміняти тарілки після першого з них.

Обід рухається до свого завершення. Настає час десерту. Прибираємо весь посуд, всі страви, міняємо скатертину. Якщо скатертина залишилася без плям, можна просто змести крихти в совок. Потім розставити перед кожним десертні прилади - маленькі тарілочки, ножі, виделки, ложки. Компот, кисіль, мус, крем, морозиво, ягоди з вершками та інші страви подавайте кожному в вазочках-креманках, склянках, які повинні бути поставлені на блюдце, на яке можна складати кісточки. Гаряче солодке - запіканки, суфле, пудинги, бабки подавайте на підігрітих блюдах.

Господар або господиня не повинні вставати дуже рано-за столу, щоб не поставити обідають в незручне становище, якщо вони ще зайняті їжею. Але приємного апетиту вони можуть побажати всім перед обідом!
Аватар пользователя
Эльвира

 
Автор темы
Сообщений: 263
Темы: 224
Зарегистрирован: 17 дек 2011, 09:51
Благодарил (а): 4 раз.
Поблагодарили: 11 раз.

Объявления

Вернуться в Этикет и сервировка стола

Кто сейчас на форуме

Зарегистрированные пользователи: Google [Bot]




Яндекс.Метрика