• Объявления



Правила поведінки за столом

Обсуждаем как правильно и красиво сервировать посуду на столе и чем едят курицу. Застольный этикет

Правила поведінки за столом

Сообщение Эльвира » 15 фев 2012, 23:15

Правила поведінки за столом
Побувавши в гостях на святі з нагоди дня народження мого товариша по службі і не знаючи абсолютно ніяких правил етикету, я все-таки дечому навчився, придивившись до поведінки за столом моїх співтрапезників.

Сидіти за столом треба прямо, не дуже близько, щоб грудьми не підпирати стіл і не занадто далеко, щоб неможливо було б дістати щось зі столу. Чи не відкидатися на спинку стільця, не розгойдуватися на ньому. Ну, про ліктях говорив вже - не тільки непристойно виставляти їх на стіл, а потрібно намагатися притискати ближче до тіла, щоб не заважати сусідам за столом.

Якщо я в гостях, то мені не можна, як культурній людині, шумно є, дути на гарячу їжу, стукати по тарілці вилкою, ножем. Недобре також набивати рот великими шматками і говорити з повним ротом, небезпечно поперхнутися і все одно ніхто не зрозуміє такої забитої мови! Так і є занадто швидко не варто! А то враження буде таке, ніби поспішаєш все з'їсти, що на столі стоїть, раптом не дістанеться?

Ось переді мною вилка і ніж, і тепер знаю, що м'ясо з овочами треба їсти, не випускаючи з правої руки ніж, а з лівої - виделку, поки не буде з'їдено все блюдо. І відрізати м'ясо потрібно маленькими шматочками по одному - з'їв, інший відрізав! Щоб м'ясо не охололо відразу. Так роблять зі стравою з натурального, немолотого м'яса. Птицю ж їдять за допомогою виделки, відокремлюючи шматочки до тих пір, поки буде важко зняти м'якоть. І тільки потім можна взяти кісточку в руку. Але не обгризати і не обсмоктувати її дочиста!

Ніж не потрібен, якщо їдять рубані м'ясні або овочеві котлети, рибу, яєчню, запіканку, сирники - досить вилки. В цьому випадку вилку тримаємо у правій руці. Велику помилку роблять обідають, коли ножем підгортають на вилку гарнір!

Всі прилади, якими ми їмо, треба складати не на стіл, а виключно на свою тарілку або на спеціальну підставку, якщо вона подана господарями. З загального блюда ніколи і нічого не можна брати своїми приладами. Чи не тягніться через весь стіл за потрібне предметом, зазвичай просять, щоб його передали. Якщо поданий компот з кісточковими фруктами, то кісточку потрібно обережно виштовхнути з рота на ложечку, близько піднісши її до рота, а потім скинути в тарілку, на якій подано компот.

Ось лише кілька правил дрібного етикету, далеко не повних, але таких потрібних!
Аватар пользователя
Эльвира

 
Автор темы
Сообщений: 263
Темы: 224
Зарегистрирован: 17 дек 2011, 09:51
Благодарил (а): 4 раз.
Поблагодарили: 11 раз.

Объявления

Вернуться в Этикет и сервировка стола

Кто сейчас на форуме

Зарегистрированные пользователи: Yahoo [Bot]




cron
Яндекс.Метрика