Страница 1 из 1

Банановий хліб з горіхами

СообщениеДобавлено: 15 мар 2012, 22:35
Повариха
Рецепт бананового хліба з горіхами



Вперше банановий хліб я спробувала, коли жила в США. Мене десерт здивував приголомшливим, не з чим не порівнянним, смаком))) А готувати його виявилося ДУЖЕ просто! Подавати банановий хліб найкраще з кулькою морозива (як десерт) або з чашкою ароматної кави! Краще сніданку не можна навіть і придумати!

Банановий хліб з горішками - це дуже смачно, красиво, ароматно і неможливо встояти. Здивуйте своїх близьких і знайомих. До речі, на сайті вже був рецепт бананового хліба, але він трошки інший, цей рецепт більше ставитися до десертів :)

Цей десерт який дійсно піднімає настрій на цілий день.

Інгредієнти для приготування бананового хліба:
1 стакан (115 г) волоських горіхів або горіхів пекан (за бажанням)
1 3/4 склянки (230 г) борошна
3/4 склянки (150 г) цукру
1 ч. л. пекарського порошку
1/4 ч. л. соди
1/4 ч. л. солі
1 ч. л. меленої кориці
3 стиглих великих банана, порізані скибочками
2 великих яйця, трохи збиті
1/2 склянки (113 г) несолоного вершкового масла, розтопленого і охолодженого
1 ч. л. екстракту ванілі

Приготування бананового хліба з горішками:
Розігрійте духовку приблизно до 180 С.
Спершу необхідно підсушити горішки, розкладіть їх на деку і поставте в духовку на 8-10 хвилин. Горіхи почнуть видавати прекрасний аромат.


Ось наші сухі інгредієнти: борошно, цукор, пекарський порошок, сода, сіль, мелена кориця - все як по рецепту на початку. Складіть все це у велику миску і добре перемішайте.


Після того, як Ви висушили і обсмажили волоські горіхи - крупно мітлі їх.


Тепер необхідно додати помельної волоські горішки до нашої сухої суміші.


Ретельно все перемішайте, що б вийшла більш-менш однорідна суміш.


Ось наші інші інгредієнти для приготування бананового хліба з горішками: нарізані шматочки банана, збиті яйця, розтоплене масло і екстракт ванілі.


На даному кроці приготування потрібно растолчем банани в пюре, залишаючи невеликі цілі шматочки.


Тепер додамо масло, яйця і ваніль в миску до сухих інгредієнтів. Гарненько все перемішайте, заважати необхідно дуже тчательно і добре.


Залишилося зовсім небагато ;) За допомогою лопатки або дерев'яної ложки, м'яко і поступово втручайтеся бананову суміш до сухих інгредієнтів.


Тісто має вийде товстим і щільним, з невеликими шматочками і загустіння. Змастіть маслом і злегка присипте борошном дно і боки форми для запікання хліба, можна в принципі використовувати будь-яку форму. Наповніть форму тестом для випіканія бананового хліба.


І печіть близько 1:00, готовність необхідно перевіряти зубочисткою - якщо вона буде чиста (не в тесті) після протиканія - отже банановий хліб з горішками готовий.



Ммммм, пахне дуже смачно!


Дайте цьому прекрасному десерту охолонути, і вже після цього діставайте з форми.

Приємного апетиту, друзі!