• Объявления



Домашній Твікс

Обсуждаем делимся опытом приготовления всевозможных десертных блюд. Сладости

Домашній Твікс

Сообщение Кнопа » 21 мар 2012, 19:19

Пропоную вам побалувати себе смачненьким, зробленої будинку, своїми руками.

Отже, сьогодні готуємо: Домашній "Твікс"

Інгредієнти для "Твікс":

Для солодкого рубленого пісочного тіста:

150 г - борошна
80 г - вершкового масла (добре охолодженого)
50 г - цукру
1-2 шт - яєчних жовтків
1-2 ст. ложки - сметани
сіль на кінчику ножа
Для карамелі:

згущене молоко - 1-1,5 банки
вершкове масло - 15 г
молочний шоколад - 200-250 г
Як приготувати "Твікс" вдома:

Готуємо солодке рубане тісто:

Борошно з сіллю просіваємо в чашу кухонного комбайна або на велику обробну дошку. Додаємо цукор. Зверху кладемо нарізане кубиками вершкове масло.

Рубаємо муку з вершковим маслом в кухонному комбайні до стану великої крихти. Якщо немає комбайна, можна порубати масло з борошном великим кухарським ножем на обробній дошці.

Додаємо 1-2 жовтки і перемішуємо тісто. Кладемо 1-2 столових ложки сметани. Перемішуємо тісто - повинна вийти густа розсипчаста суміш (однорідності домагатися не потрібно). Тісто при цьому легко ліпиться (якщо ні - додаємо ще трохи сметани).

Отриману тестяную крихту викладаємо в застелену пергаментом форму для запікання. Рівномірно розподіляємо тісто за формою, утрамбовує руками. Прибираємо форму з тестом на ~ 10 хвилин в морозилку або на 20-30 хвилин у холодильник.

Духовку нагріваємо до 180 ° C. Виймаємо форму з тестом з холодильника, ставимо в розігріту духовку і випікаємо ~ 20 хвилин до легкої золотистої. Виймаємо пісочну основу і охолоджуємо.

Готуємо карамель:

У невелику толстодонной сталеву каструлю виливаємо згущене молоко і додаємо шматочок вершкового масла. Ставимо каструлю зі згущеним молоком на мінімальний вогонь і варимо, постійно помішуючи дерев'яною лопаткою, ~ 20-35 хвилин (час приготування залежить від товщини стали каструлі та інтенсивності нагріву).

Готова варена згущене молоко (карамель) набуває світлий карамельний колір і стає ще густішою. Як тільки зняли варене згущене молоко з вогню - вона починає швидко остигати і густіти (в охолодженому вигляді нагадує іриску).

Якщо згущене молоко переварити - вона стане занадто твердою. Якщо недоварена - буде розтікатися на коржі. Швидко перекладаємо карамельну масу на спечений корж і рівномірно розподіляємо по всій поверхні.

Розтоплюємо шоколад:

У чисту суху миску кладемо розламаний на шматочки шоколад (приблизно 50 г шоколаду ламаємо і відкладаємо в сторону). Ставимо миску з шоколадом на киплячу водяну баню. Нагріваємо шоколад на водяній бані, поки він не почне добре танути (~ 1-2 хвилини). Залишаємо миску на водяній бані, але виключаємо вогонь.

Додаємо до розтопленого шоколаду відкладені 50 г шоколаду. Перемішуємо, поки шоколад повністю не розплавиться. Акуратно знімаємо миску з водяної бані, намагаючись, щоб ні крапля води не потрапила в шоколад. Виливаємо розтоплений шоколад на корж і розрівнюємо поверхню.

Ставимо печиво в холодильник на ~ 2-4 години.
Готове печиво нарізаємо смужками і подаємо з чаєм, кавою або какао.
Аватар пользователя
Кнопа

 
Автор темы
Сообщений: 280
Темы: 250
Зарегистрирован: 07 дек 2011, 20:10
Благодарил (а): 7 раз.
Поблагодарили: 14 раз.

Объявления

Вернуться в Десерты

Кто сейчас на форуме

Зарегистрированные пользователи: Google [Bot]




cron
Яндекс.Метрика