• Объявления



Рецепт Чізкейка

Обсуждаем делимся опытом приготовления всевозможных десертных блюд. Сладости

Рецепт Чізкейка

Сообщение Кухар » 26 мар 2012, 20:55

Чізкейк був популярним блюдом ще у Стародавній Греції. Про це свідчать ранні згадки про Чізкейк грецького лікаря Aegimus, який написав книгу про мистецтво приготування сирників. Ця книга також включала рецепти двох тортів для релігійних цілей.

А в 1872 році Вільям Лоуренс (Честер, штат Нью-Йорк) шукав спосіб відтворити м'який, французький сир Нефшатель і випадково отримав рецепт "незрілого сиру" (unripened cheese), який важче і вершкове інших. У 1912 році Джеймс Крафт розробив спосіб пастеризації сиру. Крафт зареєстрував торгову марку "Філадельфія" (Philadelphia) в 1928 році, і незабаром у продажу на ринку з'явився пастеризований вершковий сир "Філадельфія", який зараз є невід'ємним інгредієнтом у приготуванні цього чізкейк. Проте, здебільшого, тільки в американській кухні. В Італії замість вершкового сиру використовують сир Рікотта, а в Німеччині, Польщі та Голландії - сир.

Найчастіше для приготування Чізкейк використовують круглу форму з високими бортиками. Особливістю тесту, є його щільна структура, через що торт продовжує "готуватися" ще незначний час, вже після того, як ви дістали з духовки.

За сьогоднішній день, ведуться запеклі дискусії стосовно "виду" даного десерту. Деякі стверджують, що Чізкейк варто відносити до розряду пирогів (тому що в рецепті використовується багато яйц, які замінюють "розпушувач"), інші - до тортів із заварним кремом (т.к присутній коржик, начинка м'яка і відсутня борошно), треті - до тістечок (Греки, до речі, теж так вважали).

Нехай "великі уми" ведуть суперечки, але для нас (любителів солоденького) Чізкейк - це більше, ніж просто торт. Це дивно смачний, з неймовірною структорой десерт. Спробувавши Чізкейк хоча б один раз, розумієш, його всесвітня слава виправдана кожної крихтою)))

Інгредієнти для Чізкейк:
2 склянки (200 г) покришений ванільних вафель (печива)
¼ склянки (50 г) цукру
½ склянки (114 г) несолоного масла, розтопленого
1 кг вершкового сиру, кімнатної температури
1 стакан (200 г) цукру
3 ст. л. (35 г) борошна
5 яєць
1/3 ст. (80 мл) вершків для збивання
1 ст. л. лимонної цедри
1 ч. л. екстракту ванілі
1 стакан (240 мл) сметани
2 ст. л. (30 г) цукру
½ ч.л. екстракту ванілі

Приготування десерту Чізкейк Нью-Йорк:
У комбайні подрібніть печиво (можна взяти вафлі) в крихту. Або таким способом, як на фото.




Пересипте їх в миску середнього розміру.
Додайте цукор (1/4 склянки - приблизно 50 г).


У маленькій каструльці розтопіть масло на повільному вогні.


Влийте масло в миску з крихтою.


І добре перемішайте всі складові для того щоб Чізкейк вийшов повітряним.


Тепер змастіть роз'ємну форму, краще всього підійде форма розміром приблизно 23 см.
Заповніть її вийшла сумішшю з крихт.


Розподіліть і надавіть суміш по дну форми і трохи по бортах форми, приблизно на 3 см.


Накрийте харчової плівкою або пакетом і поставте в холодильник, поки готуєте наповнення.


У мисці з'єднайте вершковий сир, цукор (1 склянка - близько 200 г) і борошно.
Збивайте міксером на середній швидкості до гладкої консистенції (близько 1 хвилини).
Додайте яйця, по одному, добре збиваючи (близько 30 секунд) після додавання кожного.


Відскрібати лопаткою зі стінок миски в процесі.


Додайте вершки, лимонну цедру і екстракт ванілі і збивайте суміш до однорідності (близько хвилини).


Дістаньте основу з холодильника і влийте в неї наповнення.


Поставте форму з чізкейків на деко і відправте в духовку.


Випікайте при 180С приблизно 15 хвилин (все залежить від духовки), потім зменшите температуру духовки до 120С і продовжуйте пекти ще 1,5 години або поки не затвердіє, лише тільки по центру чізкейк буде виглядати злегка вологим і нестійким.
Дістаньте блюдо з духовки і поставте на решітку для охолодження.


Також варто пройтися ножем по внутрішньому контуру форми, щоб відокремити чізкейк (так ми запобігаємо поява можливих тріщин на поверхні під час охолодження).
У мисці середнього розміру зміщайте сметану, цукор (2 столові ложки - приблизно 30 гр) і ваніль.


Розподіліть сметанне покриття по теплому чізкейк і поверніть пектися в духовку ще на 15 хвилин.
Дістаньте Чізкейк з духовки і дайте трохи охолонути (цей чізкейк буде смачнішою, якщо просочиться - постоїть у холодильнику близько 12:00).

Рецепт Чізкейк не такий складний як всі думають. При подачі можна полити улюбленим варенням або сиропом. Повірте, це дуже смачно :).
Аватар пользователя
Кухар

 
Автор темы
Сообщений: 283
Темы: 263
Зарегистрирован: 26 ноя 2011, 09:20
Откуда: Україна
Благодарил (а): 7 раз.
Поблагодарили: 12 раз.

Объявления

Вернуться в Десерты

Кто сейчас на форуме

Зарегистрированные пользователи: Google [Bot]




cron
Яндекс.Метрика