• Объявления



Домашній йогурт без йогуртніци і мультиварки

Обсуждаем делимся опытом приготовления всевозможных десертных блюд. Сладости

Домашній йогурт без йогуртніци і мультиварки

Сообщение Кнопа » 23 мар 2014, 17:35

Рецепт домашнього йогурту

УВАГА !
Покупної йогурт для закваски повинен :
називатися « йогурт » , а не « йогуртиий продукт» ; мати термін придатності не більше одного місяця ; не містити маркування « термічно оброблений » ; бути натуральним і зберігатися в холодильнику.

Інгредієнти для домашнього йогурту:
1 літр молока
4 столові ложки закваски (йогурт )
2 столові ложки цукру
Спеції за вашим смаком

Чим довше заквашується йогурт тим кисліше він буде

Процес приготування йогурту :
Кип'ятимо молоко.

Навіщо ? У некип'яченому молоці живуть різні кисломолочні бактерії , які будуть пригнічувати життєдіяльність йогуртних бактерій.

Розчиняємо цукор в молоці.

Остужаем молоко до температури близько 40 градусів.

Якщо опустити в молоко палець , то буде гаряче , але не обжигающе .

Якщо температура молока буде вище 45 градусів , то бактерії загинуть. Якщо нижче 40 - не братимуть розмножуватися. Тому дуже важливо протягом усього періоду виготовлення домашнього йогурту підтримувати температуру в цих межах.

Додаємо в закваску 4-5 столових ложок молока і ретельно перемішуємо до однорідної консистенції. Виливаємо розведену в молоці закваску в молоко, що , перемішуємо.

Швидко замотуємо каструльку з майбутнім йогуртом в ВЕЛИКЕ банний рушник і ставимо в тепле місце. Взимку - у батареї , а влітку - в попередньо розігрітій до 40 градусів духовці.

Забуваємо про цю конструкції на 6 годин. У цей час йогурт не можна відкривати , трясти , перемішувати і т. д. Через 6 годин відкриваємо і дивимося , що вийшло. Якщо все добре - радіємо. Якщо йогурт ще рідкий , то знову замотуємо і відносимо в тепле місце на 1-3 години. Чим довше заквашується йогурт , тим кисліше він буде.

Ставимо йогурт в холодильник для завершення процесу ферментації на 3-4 години.
Аватар пользователя
Кнопа

 
Автор темы
Сообщений: 280
Темы: 250
Зарегистрирован: 07 дек 2011, 20:10
Благодарил (а): 7 раз.
Поблагодарили: 14 раз.

Объявления

Re: Домашній йогурт без йогуртніци і мультиварки

Сообщение Роза » 30 дек 2014, 22:09

Я обычно йогурты делаю в йогуртнице, я их очень люблю. Попробовала по Вашему рецепту , очень понравился йогурт, я поставила на всю ночь, утром попробовала он готов. Спасибо за рецептик.
Роза

 
Сообщений: 1
Зарегистрирован: 30 дек 2014, 22:01
Благодарил (а): 0 раз.
Поблагодарили: 0 раз.

Домашній йогурт без йогуртніци і мультиварки

Сообщение aleksandraa » 27 апр 2015, 19:00

Здорово Спасибо за рецепт. Подскажите, а долго ли их можно хранить в холодильнике?
aleksandraa

 


Вернуться в Десерты

Кто сейчас на форуме

Зарегистрированные пользователи: Yandex [Bot]




cron
Яндекс.Метрика