Домашній йогурт без йогуртніци і мультиварки
Добавлено: 23 мар 2014, 17:35
Рецепт домашнього йогурту
УВАГА !
Покупної йогурт для закваски повинен :
називатися « йогурт » , а не « йогуртиий продукт» ; мати термін придатності не більше одного місяця ; не містити маркування « термічно оброблений » ; бути натуральним і зберігатися в холодильнику.
Інгредієнти для домашнього йогурту:
1 літр молока
4 столові ложки закваски (йогурт )
2 столові ложки цукру
Спеції за вашим смаком
Чим довше заквашується йогурт тим кисліше він буде
Процес приготування йогурту :
Кип'ятимо молоко.
Навіщо ? У некип'яченому молоці живуть різні кисломолочні бактерії , які будуть пригнічувати життєдіяльність йогуртних бактерій.
Розчиняємо цукор в молоці.
Остужаем молоко до температури близько 40 градусів.
Якщо опустити в молоко палець , то буде гаряче , але не обжигающе .
Якщо температура молока буде вище 45 градусів , то бактерії загинуть. Якщо нижче 40 - не братимуть розмножуватися. Тому дуже важливо протягом усього періоду виготовлення домашнього йогурту підтримувати температуру в цих межах.
Додаємо в закваску 4-5 столових ложок молока і ретельно перемішуємо до однорідної консистенції. Виливаємо розведену в молоці закваску в молоко, що , перемішуємо.
Швидко замотуємо каструльку з майбутнім йогуртом в ВЕЛИКЕ банний рушник і ставимо в тепле місце. Взимку - у батареї , а влітку - в попередньо розігрітій до 40 градусів духовці.
Забуваємо про цю конструкції на 6 годин. У цей час йогурт не можна відкривати , трясти , перемішувати і т. д. Через 6 годин відкриваємо і дивимося , що вийшло. Якщо все добре - радіємо. Якщо йогурт ще рідкий , то знову замотуємо і відносимо в тепле місце на 1-3 години. Чим довше заквашується йогурт , тим кисліше він буде.
Ставимо йогурт в холодильник для завершення процесу ферментації на 3-4 години.
УВАГА !
Покупної йогурт для закваски повинен :
називатися « йогурт » , а не « йогуртиий продукт» ; мати термін придатності не більше одного місяця ; не містити маркування « термічно оброблений » ; бути натуральним і зберігатися в холодильнику.
Інгредієнти для домашнього йогурту:
1 літр молока
4 столові ложки закваски (йогурт )
2 столові ложки цукру
Спеції за вашим смаком
Чим довше заквашується йогурт тим кисліше він буде
Процес приготування йогурту :
Кип'ятимо молоко.
Навіщо ? У некип'яченому молоці живуть різні кисломолочні бактерії , які будуть пригнічувати життєдіяльність йогуртних бактерій.
Розчиняємо цукор в молоці.
Остужаем молоко до температури близько 40 градусів.
Якщо опустити в молоко палець , то буде гаряче , але не обжигающе .
Якщо температура молока буде вище 45 градусів , то бактерії загинуть. Якщо нижче 40 - не братимуть розмножуватися. Тому дуже важливо протягом усього періоду виготовлення домашнього йогурту підтримувати температуру в цих межах.
Додаємо в закваску 4-5 столових ложок молока і ретельно перемішуємо до однорідної консистенції. Виливаємо розведену в молоці закваску в молоко, що , перемішуємо.
Швидко замотуємо каструльку з майбутнім йогуртом в ВЕЛИКЕ банний рушник і ставимо в тепле місце. Взимку - у батареї , а влітку - в попередньо розігрітій до 40 градусів духовці.
Забуваємо про цю конструкції на 6 годин. У цей час йогурт не можна відкривати , трясти , перемішувати і т. д. Через 6 годин відкриваємо і дивимося , що вийшло. Якщо все добре - радіємо. Якщо йогурт ще рідкий , то знову замотуємо і відносимо в тепле місце на 1-3 години. Чим довше заквашується йогурт , тим кисліше він буде.
Ставимо йогурт в холодильник для завершення процесу ферментації на 3-4 години.