Страница 1 из 1

Цукерки до чаю

СообщениеДобавлено: 19 дек 2010, 22:35
Admin
Рецепт цукерок до чаю

Я роблю їх так: купую в магазині мелені лісові горіхи. Якщо у вас немає мелених, то можна розмолоти самим - це навіть краще. Висипаю 200 гр. горіховою маси в тарілку, а потім додаю в них ложку меду і починаю інтенсивно розмішувати, щоб вийшла однорідна маса. Іноді потрібно додати ще меду (це залежить від його консистенції). Виходить маса схожа на тесто. З нею можна робити все що завгодно: можна ліпити кульки, можна кубики, батончики ... на що у вас вистачить фантазії.

Варіант 1. Цукерки з горіхами. Тепер взяти цільний (неразмолотий) лісовий горішок і масу, і спритним рухом рук скачати кульку так, щоб горішок опинився в центрі. Цукерка готова. Якщо є кокосова стружка, можна кулька обваляти в ній.

Варіант 2. Цукерки з корицею. У горіхово-медову масу додати кориці.

Варіант 3. Цукерки з ваніллю. У горіхово-медову масу додати розмелені ванільні палички.

Варіант 4. Цукерки кокосові. Деяка кількість кокосової стружки змішати з медом, можна додати меленого мигдалю. Вийде а ля Рафаелло.

Варіант 5. Цукерки фруктові. Один раз, виявивши в морозилці заморожену ожину, я вирішила додати в масу і її. Вийшли буро-малинові цукерки в цяточку (горіховими вкрапленнями). Вобщем на любителя, але деяким подобається. Спробуйте поекспериментувати з фруктовими наповнювачами.


Цукерки рекомендую поставити на деякий час в морозилку. Вони стають твердими і дійсно по консистенції нагадують "справжні" цукерки. Я як то приносив такі цукерки друзям до чаю. Так їх діти ці цукерки їли із задоволенням, і не підозрюючи, що вони "несправжні" і навіть корисні.