• Объявления



Шоколадно - кавовий торт

Обсуждаем делимся опытом приготовления всевозможных десертных блюд. Сладости

Шоколадно - кавовий торт

Сообщение Повариха » 03 дек 2011, 01:27

Рецепт шоколадно - кавового торта сміливо можна назвати дивним. Він виглядає чудово (прямо як з кондитерської), а на смак - ще чудовіше. Дуже всім раджу )))))


Інгредієнти
Тісто

• вершкове масло (змастити деко)
• 1 3/4 чашки борошна
• 2 чашки цукру
• 3/4 чашки какао
• 2 чайні ложки соди
• 1 чайна ложка розпушувача
• 1 чайна ложка солі
• 1 чашка жирного кефіру
• 1/2 чашка рослинного масла
• 2 великих яйця (якщо маленькі - 4 шт.)
• 1/2 чайної ложки ванілі
• 1 чашка кави завареного
Крем

• 150 гр шоколаду (чорного або молочного)
• 100 гр вершкового масла (кімнатної температури)
• 1 жовток (якщо маленьке яйце - 2 жовтки)
• 1/2 чайної ложки ванілі
• 1 1/4 чашки цукрової пудри
• 1 столова ложка меленої кави
Приготування




Розігріти духовку до 180 С. Форму для випікання накрити перманентної (кондитерської) папером. Папір змастити вершковим маслом і присипати борошном.

Просійте борошно, цукор, какао, розпушувач, ваніль і сіль у миску і добре змішати (бажано міксером). В іншій мисці змішати кефір, рослинне масло і яйця. Додайте рідку суміш в суху, при цьому змішуючи все міксером. Коли інгредієнти змішаються, повільно додайте каву і продовжуйте перемішувати, поки маса не стане однорідною.

Вилийте половину тіста в приготовану форму для випікання і випікайте 35-40 хвилин (готовність перевіряти зубочисткою). Дайте коржу охолонути. Таким же чином, виливши залишилося тісто, випікання другий корж.

Тим часом приготуйте крем. На водяній бані розтопіть шоколад і дайте йому охолонути до кімнатної температури. У мисці міксером збийте масло до м'якої, повітряної консистенції. Додайте яйчний жовток, ваніль і продалжайте збивати ще 3 хвилини. Додайте цукрову пудру і знову змішайте, поки маса не стане однорідною. Розчиніть мелену каву в двох чайних ложках окропу. Додайте в масу кава і шоколад, збийте міксером на повільній швидкості.

Візьміть перший корж і намажте його зверху кремом. Накрийте другим коржем і знову змастіть корж кремом зверху, і з боків.

Приємного апетиту !!!)))
Аватар пользователя
Повариха

 
Автор темы
Сообщений: 232
Темы: 205
Зарегистрирован: 18 ноя 2011, 22:50
Откуда: Запорожье
Благодарил (а): 10 раз.
Поблагодарили: 6 раз.

Объявления

Вернуться в Десерты

Кто сейчас на форуме

Зарегистрированные пользователи: нет зарегистрированных пользователей




cron
Яндекс.Метрика