Страница 1 из 1

Морквина не "по-корейськи"

СообщениеДобавлено: 04 мар 2012, 00:37
Эльвира
Морквина не "по-корейськи" - рецепт

Рецепт морквини "а-ля по-корейськи". Всім поедателями дуже подобається. Чому "а-ля" - це не зовсім те, що продається на ринках. Я пробував готувати по багатьом рецептами (думаю, вони були більш близькі до "ринкової корейської" морквині), але найсмачніша виходить не по корейським рецептами (без всяких розпечених рослинних масел, глютомінатов натрію, спец.пріправ і т.д.), а з використанням зовсім простих інгредієнтів.


Отже, рецепт:
1) 1 кг моркви (я майже завжди роблю більше, просто множите все на відповідне кількість кілограм, але для початку спробуйте 1 кг
2) пол-стакана рослинного масла (100 мл). Я використовую соняшникову без запаху.
3) 3-5 ст.ложек звичайного оцту. Я застосовую середовищ. значення - 4 ст.л.
4) 1 ч. ложку, чорного меленого перцю.
5) 1 ч. ложку, солі.
6) На кінчику ножа (зовсім трохи) червоного гострого перцю (хто любить погостріше - кладіть більше).
7) 3 ст.ложек цукру
8) 1 ціла (але не дуже велика) головка часнику (через Часничниці або дрібно-дрібно порізати).
Морковка чиститься, миється

Потім треться на підходящої тертці.

Німецькі набори продаються на кожному розі, зазвичай оранжевого кольору. Там тазик, терки різні, тримач плодів (що б не порізатися) з помощ'ю яких можна терти, шинкувати картоплю соломкою, різати овочі кружальцями, фігурно і багато чого ще.
І ось потерта морква змішується ретельно з усім вищепереліченим. Через 1-2 години можна їсти. Зберігати в холодильнику.

Приємного апетиту!