Новорічний салат Олів'є-дракончик
Добавлено: 21 мар 2012, 19:06
Напередодні нового року 2012 кожна господиня замислюється над тим, що подати на новорічний стіл, чим здивувати гостей? Багато хто з нас не уявляють новорічний стіл без улюбленого салату - Олів'є. Пропоную в цьому році оформити його у вигляді дракончика.
Для тих хто забув, як приготувати Олів'є нагадую класичний рецепт:
Інгредієнти для салату Олів'є:
картопля - 3 шт.
морква - 2 невеликі
яйця - 4-5 шт
варена ковбаса гарної якості - 0,5 кг
солоні або мариновані огірки - 3 шт
консервований зелений горошок - 1 баночка
майонез, зелень
Як приготувати салат Олів'є?
Морквину і картоплю відварюємо до готовності, можна в одній каструлі, час варіння майже однакове, але потрібно пробувати, картопля може зваритися першим в залежності від сорту. Овочі охолоджуємо і очищаємо. Яйця варимо круто, очищаємо. Ковбасу нарізаємо квадратними шматочками, зі стороною не більш 1 см, приблизно. Так само чинимо з яйцями і овочами. Огірки режим шматочками поменше.
Консервований горошок відкидаємо на друшляк, щоб стекла рідина. Всі нарізані інгредієнти складаємо в одну миску, додаємо горошок і гарненько перемішуємо. Додаємо майонез, зелень і даємо настоятися.
А тепер оформляємо наше Олів'є у вигляді дракончика:
Для цього нам потрібно:
червоний болгарський перець
яєчний білок
оливки або виноград
зелень
Олів'є викладаємо на довгу тарілку у формі краплі. Лапки, хвостик і мордочку нашого Дракоши робимо з червоного перцю. Очі - з оливок і яєчного білка.
Для тих хто забув, як приготувати Олів'є нагадую класичний рецепт:
Інгредієнти для салату Олів'є:
картопля - 3 шт.
морква - 2 невеликі
яйця - 4-5 шт
варена ковбаса гарної якості - 0,5 кг
солоні або мариновані огірки - 3 шт
консервований зелений горошок - 1 баночка
майонез, зелень
Як приготувати салат Олів'є?
Морквину і картоплю відварюємо до готовності, можна в одній каструлі, час варіння майже однакове, але потрібно пробувати, картопля може зваритися першим в залежності від сорту. Овочі охолоджуємо і очищаємо. Яйця варимо круто, очищаємо. Ковбасу нарізаємо квадратними шматочками, зі стороною не більш 1 см, приблизно. Так само чинимо з яйцями і овочами. Огірки режим шматочками поменше.
Консервований горошок відкидаємо на друшляк, щоб стекла рідина. Всі нарізані інгредієнти складаємо в одну миску, додаємо горошок і гарненько перемішуємо. Додаємо майонез, зелень і даємо настоятися.
А тепер оформляємо наше Олів'є у вигляді дракончика:
Для цього нам потрібно:
червоний болгарський перець
яєчний білок
оливки або виноград
зелень
Олів'є викладаємо на довгу тарілку у формі краплі. Лапки, хвостик і мордочку нашого Дракоши робимо з червоного перцю. Очі - з оливок і яєчного білка.