• Объявления



Рецепт салат Цезар класичний з куркою і сухариками

Здесь все пишем свои рецепты всевозможных интересных салатов от самых простых до профессиональных, делимся кулинарными секретами, повседневные салаты

Рецепт салат Цезар класичний з куркою і сухариками

Сообщение Повариха » 03 дек 2011, 01:11

Рецепт салат Цезар класичний з куркою і сухариками

У 1896 році неподалік від італійського містечка Лаго Маджіоре народився хлопчик на ім'я Цезар Кардіні. Після першої світової війни він з родиною іммігрував в США, і під час «сухого закону» в Мексиці відкрив невеликий заклад, яке так і називалося «У Цезаря» (недалеко від кордону США). 4 липня 1924 його ресторанчик відвідали зірки Голлівуду, які перетнули кордон з метою випити і відсвяткувати День Незалежності. З алкоголем у господаря закладу проблем не було, а от салатів було не достатньо. Все що залишилося в резерві - яйця, оливкова олія, листя салату, хліб, сир пармезан, часник і Ворчестерський соус. Тому йому нічого не залишалося, крім як змішати все це і запропонувати гостям. Так і з'явився перший класичний салат Цезар.

В оригінальному рецепті (рецепт Салат Цезар з куркою або класичний з сухариками) в салат не входили анчоуси. Так що, коли офіціант запитає, чи бажаєте Ви анчоуси в свій салат, скажіть йому «Ні, я віддаю перевагу класичний рецепт шеф - кухаря Кардіні».

Інгредієнти:

Крутон (сухарики)

• 2 великих зубчики часнику
• Щіпка солі
• 3 столові ложки оливкової олії
• 2 чашки французького багета, порізаного на невеликі кубики (можна замінити простим білим хлібом)
Для салату Цезар

• 1 велике яйце
• 1 чайна ложка Вуршістского (Worcestershire) соусу
• 3 столові ложки свіжого лимонного соку
• 1 середній зубчик часнику, дрібно порізаний
• 1 щіпка солі
• 1 \ 2 чайної ложки меленого чорного перцю
• 4 «товстеньких» анчоуса
• 1 чайна ложка каперсів
• 1 чайна ложка гірчиці (бажано Діжон)
• 1 \ 3 чашки оливкової олії
• 1 велика головка салату Латук
• 1 \ 3 чашка сиру Пармезан
Приготування:

Крутон (сухарики)

Щоб приготувати крутон для салату Цезар розігрійте духовку на 180 С. Французький багет (або звичайний білий хліб) поріжте на невеликі кубики. У мисці змішайте дрібно різаний часник, масло і сіль. Добре перемішайте і висипте в миску приготовлені кубики хліба. Перемішайте, щоб кожен шматочок був «покритий» маслом і часником. На застелений пергаментом деко, розкладіть хліб і запікайте в духовці до золотистого кольору. Це займе близько 10 хвилин.

Салат

Доведіть воду до кипіння і опустіть в неї яйце на 45 секунд. Не більше! Зніміть з вогню і дайте яйцю охолонути.

Тим часом, змішайте Вуршістскій соус (його можна знайти в будь-якому великому супермаркеті), лимонний сік, часник, сіль, перець, анчоуси, гірчицю і каперси. Додайте до цих інгредієнтів яйце. Збийте в блендері до отримання однорідної маси.

Тепер секрет. Поки у вас збивається соус, повільно підливайте до нього оливкову олію. Якщо ви додасте відразу все масло, воно відокремитися від соусу і у вас не вийде однорідності.

Руками порвіть листя салату, полийте готовим соусом, посипати сиром і додайте крутони.

Приємного апетиту !!!)))

P.S. При бажанні, додайте в салат Цезар злегка підсмажені шматочки курячої грудинки і вийде салат Цезар з куркою.
Аватар пользователя
Повариха

 
Автор темы
Сообщений: 232
Темы: 205
Зарегистрирован: 18 ноя 2011, 22:50
Откуда: Запорожье
Благодарил (а): 10 раз.
Поблагодарили: 6 раз.

Объявления

Вернуться в Салаты

Кто сейчас на форуме

Зарегистрированные пользователи: Google Adsense [Bot]




cron
Яндекс.Метрика