Рецепт салату Мімоза класичний (Відео)
Добавлено: 06 фев 2012, 22:10
Відео рецепт салату мімоза
Салат «Мімоза» багатий різноманітними яскравими квітами. Його дуже легко приготувати, а процес займе зовсім небагато часу. Бажано салат Мімозу подавати у скляній (прозорою) посуді, щоб усі гості могли побачити шари салату. Назва салату «Мімоза» походить від жовтого квітки мімози. Тому і присипають готовий салат тертим жовтком.
Цей салат послужить чудовою закускою на святі.
Інгредієнти для приготування:
1 банка рибної консерви (краще сайра в олії)
2 картоплі
2 моркви
2 цибулини
4 яйця
майонез
сіль (за смаком)
Приготування салату Мімози:
Відваріть картоплю, моркву і яйця. Остудіть. Дрібно поріжте цибулю. Залийте його окропом і залиште на 10 хвилин, потім злийте воду. На дрібній тертці потріть моркву і картоплю. Зварені яйця очистіть і відокремте білки від жовтків. Потріть їх на дрібній тертці в окремі посуду. Злийте масло з консерви і виделкою «придушити» рибу.
Головне в «Мімоза» - це послідовність шарів, які розділяє невеликий шар майонезу.
У прозору посудину першим шаром викладіть рибу, зверху трохи змастіть майонезом. Другий шар - терті білки - зверху майонез. Наступний шар - терта морква - майонез. За морквою слід шар цибулі, і відразу ж шар картоплі. Посоліть і змастіть картоплю майонезом. Закінчувати слід тертими жовтками. На свій вскус, ви можете прикрасити салат зеленню або овочами.
Смачний салат Мімоза готовий!
Приємного апетиту!
Салат «Мімоза» багатий різноманітними яскравими квітами. Його дуже легко приготувати, а процес займе зовсім небагато часу. Бажано салат Мімозу подавати у скляній (прозорою) посуді, щоб усі гості могли побачити шари салату. Назва салату «Мімоза» походить від жовтого квітки мімози. Тому і присипають готовий салат тертим жовтком.
Цей салат послужить чудовою закускою на святі.
Інгредієнти для приготування:
1 банка рибної консерви (краще сайра в олії)
2 картоплі
2 моркви
2 цибулини
4 яйця
майонез
сіль (за смаком)
Приготування салату Мімози:
Відваріть картоплю, моркву і яйця. Остудіть. Дрібно поріжте цибулю. Залийте його окропом і залиште на 10 хвилин, потім злийте воду. На дрібній тертці потріть моркву і картоплю. Зварені яйця очистіть і відокремте білки від жовтків. Потріть їх на дрібній тертці в окремі посуду. Злийте масло з консерви і виделкою «придушити» рибу.
Головне в «Мімоза» - це послідовність шарів, які розділяє невеликий шар майонезу.
У прозору посудину першим шаром викладіть рибу, зверху трохи змастіть майонезом. Другий шар - терті білки - зверху майонез. Наступний шар - терта морква - майонез. За морквою слід шар цибулі, і відразу ж шар картоплі. Посоліть і змастіть картоплю майонезом. Закінчувати слід тертими жовтками. На свій вскус, ви можете прикрасити салат зеленню або овочами.
Смачний салат Мімоза готовий!
Приємного апетиту!