Страница 1 из 1

Ще дещо про піцу!

СообщениеДобавлено: 15 фев 2012, 22:54
Повариха
Для приготування класичної піци італійські піццайоло (кулінари-виробники піци) суворо дотримуються деяких прищепив:

1.Для тесту треба брати борошно дуже дрібного помелу і натуральні дріжджі Отриманий корж повинен бути тонким.

2.Томатний соус обов'язково готується з томатів сорту Сан Марцано (інші томати додають інший смак піци).

3.Моцарелла повинна бути не з коров'ячого молока, а з молока буйвола.

4.Випекаться справжня піца повинна в дров'яної печі.

5.Настоящая неаполітанська піца (її батьківщиною є Неаполь) повинна бути круглою, не більше 35 см в діаметрі товщиною не більше 0,3 см в середині і не більше 2 см по краях.

6.Тесто для піци готується вручну, його не можна розгортати, слід розтягувати, обертати, підкидати.

7.Температура випічки 200-215 градусів.

8.Піцца повинна легко складатися навпіл, тобто бути м'якою та еластичною.