Усіма улюблена картопля потрапила в Європу тільки в 1565 році, і цей овоч завоював популярність у багатьох народів. Сьогодні не можна уявити святковий або щоденне меню без картоплі. У нашій кухні є безліч способів приготування різних блюд.
Купуючи картопля звертайте увагу на рівномірне забарвлення, тверді бульби. М'який картоплю і пророщений втрачає свої якості, і напевно неправильно зберігався. Якщо на картоплі шкірка лущиться, це ознака недостатньо достигли картоплі, він не довго зберігається і містить менше вітамінів і корисних властивостей.
У стиглих бульбах щільна шкірка, залежно від сорту гладка або шорстка.
В умовах міста радимо купувати картоплю невеликою кількістю, не треба витрачати зусиль на правильне збереження.
Якщо вирішили запастися оптом на зиму, зберігайте в сухому і темному місці картоплю. Для доброму стані ідеальна температура +7- +10 градусів.
Якщо температура вище картопля швидко починає проростати і в'янути, в целофані не зберігайте, він може розпаритися і прогніть. Не можна обробляти картоплю водою, коли зберігаєте - почне з'являться цвіль.
Найбільш корисні речовини знаходяться в шкірці і під нею - так, що картопля в мундирі вважається більш вітамінізований. Перед варінням не деріте картоплю у воді, втрачається вітамін С, бажано очистити і зразу готувати улюблені страви.
-
- Объявления