Овочі
Добавлено: 01 мар 2012, 17:40
Овочі містять вітаміни групи В і С, які легко окислюються. Тому готуючи салати, овочі нарізаємо безпосередньо перед подачею на стіл.
Білі овочі - селера, кольрабі, білокачанна капуста після чистки швидко темніють. Цього можна уникнути, якщо до води, якою їх заливають, додати лимонну кислоту або оцет.
Червоні овочі - червона капуста, буряк - окислюють метали, змінюючи при цьому свій колір. Якщо їх нарізати ножем, натерти на тертці або змолоти, червоний колір зміниться на коричневий або фіолетовий. Щоб овочі знову стали червоними, їх подкисляют.
Зелені овочі - шпинат, капуста, горошок під впливом окисляючих ферментів стають коричневими. Тому їх відразу ж варять. Питну соду для збереження кольору використовувати забороняється, тому що вона руйнує вітаміни В і С.
Овочі не замочують у воді, а лише миють, так як вода розчиняє не тільки білки, а й цукор, мінеральні солі.
Білі овочі - селера, кольрабі, білокачанна капуста після чистки швидко темніють. Цього можна уникнути, якщо до води, якою їх заливають, додати лимонну кислоту або оцет.
Червоні овочі - червона капуста, буряк - окислюють метали, змінюючи при цьому свій колір. Якщо їх нарізати ножем, натерти на тертці або змолоти, червоний колір зміниться на коричневий або фіолетовий. Щоб овочі знову стали червоними, їх подкисляют.
Зелені овочі - шпинат, капуста, горошок під впливом окисляючих ферментів стають коричневими. Тому їх відразу ж варять. Питну соду для збереження кольору використовувати забороняється, тому що вона руйнує вітаміни В і С.
Овочі не замочують у воді, а лише миють, так як вода розчиняє не тільки білки, а й цукор, мінеральні солі.