Страница 1 из 1

Борошно

СообщениеДобавлено: 01 мар 2012, 17:40
Бэлла
Перед замісом тіста борошно треба двічі просіяти, щоб воно було пухким.
Для приготування юшки краще брати борошно дрібного помелу, вона добре розварюється. Щоб борошно в перших стравах не утворювала грудочок, блюда трохи підсолюють.

Борошно, уражену шкідниками, треба просіяти. Потім висипати на широку жаровню і поставити в гарячу духовку. Всі личинки загинуть.

Соєве борошно багата на білки, жири та мінеральні речовини. Має малий вміст крохмалю. Але до пшеничного борошна можна додавати не більше 10% соєвої.

Кукурудзяна мука має солодкуватий смак, в ній немає клейковини. Випікаючи з неї хліб, потрібно додавати яєчний білок або соду.

Хліб з гречаного борошна може вийти трохи з гіркотою, цю муку краще додавати до пшеничного, вийде смачний і ароматний хлібець.
Вівсяна мука йде в основному як добавка, вона додасть вашому булочних виробів хрустку скоринку.

Якщо зберігати борошно у вологому приміщенні вона може стати затхлій, при спеці борошно набуває неприємного запаху і гіркне.
Щоб борошно не відволожилася, радимо покласти в шафу для зберігання пару лаврових листочків, вони добре вберуть вологу.