• Объявления



Жюльєн в картоплі - рецепт

Здесь делимся всевозможными рецептами мясных блюд. Как лучше приготовить мясо.

Жюльєн в картоплі - рецепт

Сообщение Бэлла » 23 фев 2012, 19:24

Рецепт жюльєна в картоплі

Інгредієнти:
- Кілька картоплин
- 100 грамів вершкового масла
- 400 грамів дрібно нарізаних печериць або інших грибів
- 1 середнього розміру цибулина
- 1/2 їдальні ложки борошна
- 250 мл вершків або сметани
- 100 г тертого сиру
- Сіль, перець за смаком
Приготування

У кожного з добре промитих бульб (шкірку, бажано, не очищати, але там, де є підозрілі місця - просто їх видалити за допомогою ножа) зрізаємо один бік, менший половини - приблизно, в 1/3 товщини (і використовуємо для інших страв) .
Для "Жюльєна в картоплі" використовуємо отримані великі частини в 2/3 товщини картоплин - це дозволить майбутнім "кокотницах" бути більше і просторіше. Потім акуратно десертній або чайною ложкою (ще зручніше - ложкою-нуазеткой) вишкрібаючи середину, щоб бортики і денце "кокотниці" було не товщі 5-7 мм. Вийняту м'якоть, як і зрізані менші частини, теж використовуємо для інших страв (наприклад, в суп. Готові "кокотниці" поки кладемо в холодну воду, щоб картопля не потемнів. Тим часом, поставивши на розігрів духовку (180-200 градусів С), приготуємо грибний жульєн.
Розпустимо на сковороді 50-70 грамів вершкового масла і покладемо в нього 400 грамів досить дрібно нарізаних печериць (або інших грибів).

Помішуючи, почекаємо, коли гриби виділять сік і осядуть, згасимо їх ще дві-три хвилини при помірній температурі і додамо дрібно накришений ріпчаста лук.Потушім ще хвилин п'ять-сім, помішуючи, і додамо половину столової ложки борошна - для загущення жульена. Знову все ретельно перемішати. Коли мука трохи пожежі (1-2 хвилини), вольем 250 мл вершків або стільки ж сметани, якщо до смаку більш приємна пікантна кислинка жульена. Cлегка посолимо, поперчимо свіжомеленим чорним перцем і згасимо отриману суміш до загустіння вершків або сметани. Це ще 3-4 хвилини. Відставимо сковороду в сторону.

На змащену вершковим або топленим маслом жаростійку посуд (або лист) укладемо "кокотниці" з картоплі, витрусивши з них воду, в кожну Кокотницу додамо по кілька крупинок солі, свіжомеленого чорного перцю і крихітному шматочку вершкового масла. Потім в картопляні "кокотниці" покладемо ложкою тушковані в вершках або в сметані гриби, рівномірно розподіляючи їх по "кокотницах". Наповнені "кокотниці" поставимо в розігріту до 180-200 гр. С духовку - на середній рівень.

Хвилин через 15 після початку запікання виймемо "кокотниці" і прісиплем жульєн натертим сиром, щоб утворилася своєрідна "кришка" над начинкою, яка не дасть цій начинці підсохнути і, власне, зробить жульєн жульєном.
"Кокотниці" знову відправимо в духовку. Жульєн буде запікатися ще хвилин 15-20. Показник повної готовності - хороша рум'яна кірочка як зверху, так і з боків картоплі.

Перед подачею на стіл кожну картоплину полити чайною ложкою розтопленого вершкового масла,
Цей жюльен зручніше є, перевернувши на тарілці "Кокотницу" з жюльєном денцем догори.
Аватар пользователя
Бэлла

 
Автор темы
Сообщений: 274
Темы: 226
Зарегистрирован: 20 фев 2012, 22:03
Благодарил (а): 10 раз.
Поблагодарили: 4 раз.

Объявления

Вернуться в Мясные блюда

Кто сейчас на форуме

Зарегистрированные пользователи: нет зарегистрированных пользователей




Яндекс.Метрика