Страница 1 из 4

М'ясо і птиця у фритюрі

СообщениеДобавлено: 23 фев 2012, 21:06
Бэлла
Свинина в кисло-солодкому соусі
Інгредієнти: 600 г свинини,, 2 зубчики часнику, 2 солоних огірка, 3 ст. ложки оцту, 2 ст. ложки цукру, 1 пучок зелені петрушки і кропу, 7 ч. ложка крохмалю, 3 ст. ложки борошна, 2 яйця, 1 ч. ложка солі, 4 ст. ложки води, рослинне масло для смаження, перець, сіль.
Приготування
М'ясо нарізати шматками. З борошна, води і яєць з додаванням до смаку солі і перцю замісити не дуже рідке тісто. Шматки м'яса вмочати в тісто і швидко засмажувати в киплячому в мисці маслі (шар масла повинен бути не менше 4 см). Під фритюр не варто закладати одночасно багато м'яса.
Після смаження шматки м'яса викласти на сито і дати їм обсохнути.
Приготування соусу: 2 ст. ложки рослинної олії розігріти в сковороді, додати товчений часник, злегка обсмажити і зняти з вогню. Потім додати оцет, цукор, зелень, розведений крохмаль, подрібнені огірки, перець. Закип'ятити соус і полити їм шматки м'яса.
На гарнір подати рис або макарони.

Сардельки у фритюрі

СообщениеДобавлено: 23 фев 2012, 21:06
Бэлла
Сардельки у фритюрі
Інгредієнти: 50 г дріжджів, 1 склянка молока, 1 ст. ложка цукру, 1 склянка борошна, 1 яйце, 500 г сардельок.
Приготування
Пачку дріжджів (50 г) замочити в теплому молоці з цукром. Як тільки дріжджі розійдуться, додати склянку борошна і одне яйце, замісити тісто. Воно виходить тягучим / ллється. Нарізати сардельки на колечка, кожне колечко вмочати в тісто і смажити у фритюрі.
Соус найкраще підійде томатний, але можна також подати до цієї страви майонез з накришених часником і червоним перцем.
Варіант цієї страви «Кучеряве сардельки». Сардельки або сосиски надрізають з обох кінців у вигляді хреста і обсмажують у фритюрі. На гарнір можна подати картоплю фрі і тушковану капусту.

Мізки у фритюрі

СообщениеДобавлено: 23 фев 2012, 21:06
Бэлла
Мізки у фритюрі
Інгредієнти: 400 г телячих мізків, 1 яйце, 2 ст. ложки панірувальних сухарів, 2 ст. ложки борошна, жир для фритюру, сіль, перець за смаком.
Приготування
Щоб приготувати мізки у фритюрі, їх спочатку треба відварити до готовності, охолодити, потім запанірувати в борошні, яйці і сухарях і смажити у фритюрі.

Котлети «Москворецкие»

СообщениеДобавлено: 23 фев 2012, 21:07
Бэлла
Котлети «Москворецкие»
Інгредієнти: 400 г телятини або свинини, 150 г філе судака, 1 яйце, 1/4 склянки молока, 60 г вершкового масла, 4 зубчики часнику, 2 ст. ложки крохмалю, 2 ст. ложки панірувальних сухарів, 1/2 ч. ложки цукру, сіль, перець за смаком.
Приготування
М'ясо і рибу двічі пропустити через м'ясорубку разом з часником. Додати сіль, цукор, мелений перець, крохмаль, молоко і розтоплене вершкове масло. Як випливає збити фарш, щоб він перетворився на однорідну повітряну масу. Сформувати невеликі котлетки, у вигляді сардельок. Запанірувати їх у сухарях і смажити у фритюрі.
На стіл подавати з смаженою картоплею, поливши томатним або сметанним соусом

Котлета «Ювілейна»

СообщениеДобавлено: 23 фев 2012, 21:07
Бэлла
Котлета «Ювілейна»
Інгредієнти: 600 г м `яловичини, 5 часточок часнику, 125 г вершкового масла, 3 яйця, 75 г панірувальних сухарів, 750 г смаженої картоплі, 1 ст. ложка зелені петрушки, сіль і перець за смаком.
Приготування
М'ясо нарізати на шматки, відбити, посолити, поперчити, натерти часником, на середину покласти трохи вершкового масла. Котлеті надати довгасту форму (зразок моркви), вмочити в суміш яєць, молока і муки, обваляти в сухарях і помістити у фритюрницю на 10-12 хвилин при температурі 180 ° С.
Подати зі смаженою у фритюрниці картоплею, полив вершковим маслом і посипавши зеленню.

Тужум-дульма (котлети по-узбецьки)

СообщениеДобавлено: 23 фев 2012, 21:07
Бэлла
Тужум-дульма (котлети по-узбецьки)
Інгредієнти: 400 г яловичини, 100 г хліба пшеничного, 1 цибулина, 2 яйця, 1 ст. ложка сухарів панірувальних, 100 г комбіжир тваринного, 300 г картоплі, 40 г помідорів, 100 г соусу червоного, сіль.
Приготування
У котлетну масу закатати варене очищене яйце, змочити виріб в льєзон, запанірувати в сухарях і смажити у фритюрі.
Гарнірувати смаженою картоплею зі свіжими помідорами, политими червоним соусом.

Котлети «Святкові»

СообщениеДобавлено: 23 фев 2012, 21:08
Бэлла
Котлети «Святкові»
Інгредієнти: 200 г яловичини або телятини [передня частина), 100 г жирної баранини, 1 цибулина, 1 морквина, 1 картоплина, 1 скибочка білого хліба, 1-2 ст. ложки молока, 1 ст. ложка родзинок, 1 яйце, сіль, перець, кмин, мелений запашний перець, зелень петрушки і жир для смаження.
Приготування
Зачищене від плівок і сухожиль м'ясо порізати на шматочки, посолити і пропустити через м'ясорубку. Потім знову пропустити через м'ясорубку, додавши картоплину, лук і попередньо замочений в молоці хліб. Отриману масу вимішати з яйцем, чорним перцем / кмином, дрібно нарізаною зеленню петрушки, запашним меленим перцем і сформовать 8 невеликих котлет, помістивши в середину кожній по 2 родзинки. Обваляти котлети в борошні, обсмажити у фритюрі і вибрати шумівкою. На тарілку, в якій котлети будуть подаватися до столу, покласти картопляне пюре, на нього - 4 котлетки на порцію.
Подати, полив жиром, в якому вони смажилися, з ікрою з баклажанів, салатом зі свіжих огірків, помідорів, зеленої цибулі та часнику.
Котлети подавати тільки в гарячому вигляді, поки баранячий жир не застиг.

Котлети по-київськи

СообщениеДобавлено: 23 фев 2012, 21:08
Бэлла
Котлети по-київськи
Інгредієнти: 400 г курячої м'якоті, 100 г масла вершкового, 1 яйце, 70 г сухарів пшеничних, 50 г жиру для смаження, 400 г картоплі, 100 г зеленого горошку, сіль.
Приготування
Куряче філе відбивають, фарширують, додаючи йому форму груші, вершковим маслом, змочують у яйці, панірують у сухарях, повторюють цю операцію двічі і смажать у фритюрі.
При подачі поливають розтопленим маслом. Котлети можна подати на грінках з білого хліба, на гарнір - смажена картопля і зелений горошок.
Замість картоплі можна подати моркву, білі гриби.

Котлети московські

СообщениеДобавлено: 23 фев 2012, 21:09
Бэлла
Котлети московські
Інгредієнти: 500 г яловичини, 30 г води, 100 г жиру, 1 яйце, 50 г молоко, 1 ст. ложка крихти хлібної, 1 цибулина, 50 г солінь, перець мелений, сіль.
Приготування
М'ясо пропускають через м'ясорубку, заправляють сіллю і перцем, додають 1/5 частина омлету і вимішують, потім з фаршу формують коржики, кладуть на них залишився омлет, змішаний з пасерованою цибулею, додають котлет форму конуса, двічі панірують в яєчному льєзон і хлібної крихті, обсмажують у фритюрі і доводять до готовності в духовці.
Подають зі складним гарніром і соліннями.

Котлета «Алтайська»

СообщениеДобавлено: 23 фев 2012, 21:09
Бэлла
Котлета «Алтайська»
Інгредієнти для 2 котлет: 400 г свинини, 1 цибулина, 20 г вершкового масла, 4 яйця, 4 шматки черствого білого хліба.
Приготування
БЛЮДО ЦЕ ВИГЛЯДАЄ дуже ефектно, так як нагадує велику кедрову шишку.
Вирізати з корейки по одному шматку на порцію разом з реберної кісткою. Відбити, посолити, поперчити з обох сторін за смаком.
Приготувати, начинку для котлети: ріпчаста цибуля дрібно порубати і обсмажити на маргарині, додати подрібнене варене яйце і перемішати. Фарш потрібно укласти на середину котлети, загорнути і надати форму батончика. Запанірувати котлету в борошні, вмочити в яйце. Білий черствий хліб нарізати дрібними кубиками і обваляти в них котлету так, щоб кубики хліба розподілилися рівномірно.
Смажити котлету у фритюрі до утворення золотистої скоринки, до повної готовності довести в духовці.