• Объявления



М'ясо і птиця у фритюрі

Здесь делимся всевозможными рецептами мясных блюд. Как лучше приготовить мясо.

Курка в клярі

Сообщение Бэлла » 23 фев 2012, 21:12

Курка в клярі
Інгредієнти: 250 г курячих грудок.
Для тіста: 2 ст. ложки борошна, 2 ст. ложки молока, 2 яйця, 30 г бренді.
Приготування
Дві варені курячі грудки наріжте на дрібні шматочки. У приготоване тісто додайте шматочки курки, сіль, перець і перемішайте. За допомогою ложки сформуйте округлі шматочки завбільшки з волоський горіх-і складіть в кошик фритюрниці Смажте при температурі 170 ° С протягом 3 - 5 хвилин. Дайте маслу стекти.
Подавайте на стіл, посипавши зеленню петрушки.
Аватар пользователя
Бэлла

 
Автор темы
Сообщений: 274
Темы: 226
Зарегистрирован: 20 фев 2012, 22:03
Благодарил (а): 10 раз.
Поблагодарили: 4 раз.

Объявления

Пікантні м'ясні фрикадельки

Сообщение Бэлла » 23 фев 2012, 21:12

Пікантні м'ясні фрикадельки
Інгредієнти: 500 г м'ясного фаршу, 1 яйце, 1 подрібнена цибулина, 1 ст. ложка соєвого соусу, 1 год, ложка цукру, дрібка солі, 1 ст. ложка борошна, жир для фритюру.
Для кляра: 100 г борошна, 1 яєчний жовток, щіпка солі, 150 мл молока, 1 ч. ложка рослинної олії, сухарі панірувальні.
Приготування
Змішати м'ясний фарш, яйце, подрібнену цибулину, соєвий соус, цукор, сіль. Сформувати фрикадельки діаметром по 2 см, обваляти їх у борошні, вмочити в яєчний кляр, обваляти в панірувальних сухарях і смажити у фритюрі при температурі 180 ° С протягом 4-6 хвилин.
Дати стекти маслу і подавати на стіл.
Аватар пользователя
Бэлла

 
Автор темы
Сообщений: 274
Темы: 226
Зарегистрирован: 20 фев 2012, 22:03
Благодарил (а): 10 раз.
Поблагодарили: 4 раз.

Нирки з часником

Сообщение Бэлла » 23 фев 2012, 21:13

Нирки з часником
Інгредієнти: 500 г нирок, 3 часточки часнику, 1 ч. ложка горілки, 1/2 ч. ложки глютамат натрію, сіль.
Приготування
Обробити яловичі нирки. Відокремивши мочевікі, зовнішні кровоносні судини, плівку і жир, кожну нирку треба обов'язково прорізати уподовж, добре промити, залити холодною водою (у співвідношенні 1:4) і вимочувати 5-8 годин (воду бажано міняти кожні 2-3 години). Якщо і після цього залишиться неприємний запах, слід ще раз змінити воду і довести до кипіння. Або в воду для останнього вимочування додати 1 ст. ложку готової гірчиці.
Потім оброблені нирки нарізати шматочками, обсмажити у фритюрі. В кінці додати подрібнений часник, соєвий соус, глютамат і сіль за смаком.
Аватар пользователя
Бэлла

 
Автор темы
Сообщений: 274
Темы: 226
Зарегистрирован: 20 фев 2012, 22:03
Благодарил (а): 10 раз.
Поблагодарили: 4 раз.

Китайські шматочки - рецепт

Сообщение Бэлла » 23 фев 2012, 21:13

Китайські шматочки
Інгредієнти на 2 порції: свинина пісна - 300 г, борошно пшеничне - 2,5 ст. ложки, жир і рослинне масло для фритюру, 2 яєчних білка, коріння селери і петрушки, морква, 1 ст. ложка солі, 1 неповна ч. ложка меленого чорного перцю.
Приготування
Приготувати кляр. Для цього білки збити в високу піну. Сіль не додавати: і кляр, і саме м'ясо повинні бути абсолютно прісними.
На сковороді розтопити жир і масло приблизно в пропорції 1:1, обсмажити в отриманому фритюрі 20-30 г дрібно порубленнних білих коренів і моркви. Це робиться для того, щоб ароматизувати фритюр. Потім порізати м'ясо на шматочки по 2-3 см, обов'язково відбити їх, занурити в кляр і викласти в киплячий на невеликому вогні фритюр, прикривши кришкою. Потримавши м'ясо під кришкою хвилини три, перевірити, зарум'яниться чи кляр, перевернути шматочки дерев'яною лопаткою і смажити далі до готовності.
Подавати шматочки до столу слід на тарілці, де збоку насипана гірочки соляно-перцевої суміші, куди і годиться перед вживанням мочати кожен шматочок.
Аватар пользователя
Бэлла

 
Автор темы
Сообщений: 274
Темы: 226
Зарегистрирован: 20 фев 2012, 22:03
Благодарил (а): 10 раз.
Поблагодарили: 4 раз.

Біфштекс з цибулею по-селянськи

Сообщение Бэлла » 23 фев 2012, 21:13

Біфштекс з цибулею по-селянськи
Інгредієнти: 500 г яловичини, 30 г сала топленого, 250 г цибулі ріпчастої, 30 г борошна пшеничного, 10 г масла топленого, 250 г гарніру, перець, сіль.
Приготування
Цибулю нарізати кільцями, панірувати в борошні і смажити у фритюрі. З потовщеною частини вирізки нарізати біфштекси товщиною 20 - 30 мм, злегка відбити, посипати сіллю і перцем, покласти на гарячу сковороду з жиром і смажити з обох боків до утворення коричневої скоринки.
При подачі на готовий біфштекс покласти обсмажену цибулю. На гарнір подати відварені або припущені овочі, смажену картоплю.
Аватар пользователя
Бэлла

 
Автор темы
Сообщений: 274
Темы: 226
Зарегистрирован: 20 фев 2012, 22:03
Благодарил (а): 10 раз.
Поблагодарили: 4 раз.

Фарширована телятина по-австрійськи

Сообщение Бэлла » 23 фев 2012, 21:14

Фарширована телятина по-австрійськи
Інгредієнти: 300 г телятини, 50 г свинини, 10 г сиру голландського, 1/3 яйця, 5 г муки, 20 г сухарів, 20 г вершкового масла, 20 г жиру для смаження, сіль.
Приготування
З телятини нарізати котлети, відбити, посолити, поперчити. На одну відбивну покласти два шматки відвареної нежирної свинини, між якими прокладена платівка голландського сиру, накрити другою відбивної, панірувати послідовно в борошні, яйці і сухарях і смажити у фритюрі.
Подавати з картоплею фрі і зеленим горошком, поклавши зверху 20 г вершкового масла у вигляді квіточки.
Аватар пользователя
Бэлла

 
Автор темы
Сообщений: 274
Темы: 226
Зарегистрирован: 20 фев 2012, 22:03
Благодарил (а): 10 раз.
Поблагодарили: 4 раз.

Телячі ескалопи

Сообщение Бэлла » 23 фев 2012, 21:14

Телячі ескалопи
Інгредієнти: 400 г телятини, 1 яйце, 3 ст. ложки сухарів панірувальних, жир для фритюру, сіль, перець, спеції.
Приготування
Телятину відбити в тонкий пласт, посолити, додати мелений чорний перець, змочити в яйці, запанірувати в сухарях і смажити у фритюрі до утворення хрусткої скориночки (ескалоп повинен бути зовсім сухим).
При подачі прикрасити часточкою лимона і салатом латук.
Аватар пользователя
Бэлла

 
Автор темы
Сообщений: 274
Темы: 226
Зарегистрирован: 20 фев 2012, 22:03
Благодарил (а): 10 раз.
Поблагодарили: 4 раз.

Баранячі котлети, смажені в клярі і гарнір пюре з лука

Сообщение Бэлла » 23 фев 2012, 21:14

Баранячі котлети, смажені в клярі і гарнір пюре з лука
Інгредієнти: 9 баранячих котлет, 50 г масла рослинного, 400 г вершкового масла або російського фритюру, 50 г сухого бульйону (5 бульйонних кубиків).
Для пюре з лука: 10 цибулин, 1 склянка борошна, 1 пляшка молока, 100 г вершкового масла.
Для кляра: 1 склянка борошна, 5 яєць, 6 ложок олії.
Приготування
Для приготування соусу 50 г сухого бульйону розпустити в 1/2 склянки води, закип'ятити, облити котлети.
Для приготування пюре з лука 1 склянка борошна і 100 г рослинного масла закип'ятити разів п'ять, розвести 1 пляшкою незбираного молока, прокип'ятити гарненько. Очистити 10 цибулин, нарізати скибочками, влити 2 склянки бульйону, зварити та м'якості, протерти крізь сито. Це пюре покласти в приготовлений соус, прокип'ятити, додати сіль.
Баранячу котлетну частину нарізати у формі котлети, залишити при кожній кісточку, вибити гарненько, обрізати жилки. 50 г масла розпустити на сковороді, підсмажити в ньому котлети з обох сторін, посоливши їх, скласти на блюдо, остудити.
Вершкове масло або фритюр розігріти в каструлі до самого гарячого стану, вмочити кожну котлетку в кляр і смажити по 3 або 4 штуки; коли підрум'яняться, скласти на блюдо в гурток, в середину - пюре з лука, облити все соусом.
Аватар пользователя
Бэлла

 
Автор темы
Сообщений: 274
Темы: 226
Зарегистрирован: 20 фев 2012, 22:03
Благодарил (а): 10 раз.
Поблагодарили: 4 раз.

Шашлик козон дулма - рецепт

Сообщение Бэлла » 23 фев 2012, 21:15

Шашлик козон дулма

Баранину або яловичину (лопатка, грудинка, крайка} зачищають від плівок і сухожиль, подрібнюють на м'ясорубці разом з салом-сирцем (яловичим або баранячим) і сирим ріпчастою цибулею. Додають сирі яйця, сіль, зіру, спеції.
Добре вимішують і формують кульки по 6 штук на порцію, нанизуючи їх на дерев'яну шпажку, і смажать у фритюрі 8-10 хвилин. На гарнір подати свіжі помідори, огірки, цибуля маринований. Щоб не горів фритюр, його складають з 30% яловичого або свинячого жиру, 30% кулінарного жиру і 40% рослинного масла.
Аналогічно дулме узбецької готується блюдо азербайджанської кухні люля-кебаб, правда, без зіри і яєць. І ще його смажать над вугіллям.
Аватар пользователя
Бэлла

 
Автор темы
Сообщений: 274
Темы: 226
Зарегистрирован: 20 фев 2012, 22:03
Благодарил (а): 10 раз.
Поблагодарили: 4 раз.

Солона свинина з грибами

Сообщение Бэлла » 23 фев 2012, 21:15

Солона свинина з грибами
Інгредієнти: 200 г м'яса, 0,5 кг свіжих (або 100 г сухих) грибів, 1 яйце, 20 г крохмалю, 30 г свинячого жиру (або рослинного масла), 2 ч ложки соєвого соусу, 2 ч. ложки горілки, 1 головка часнику, 20 г зеленої цибулі, 10 г свіжого імбиру, 0,5 ч. ложки глютамат натрію.
Приготування
З яйця, води і крохмалю зробити кляр. М'ясо нарізати тонкими брусочками, вмочити в кляр і обсмажити у фритюрі. Гриби відварити до напівготовності, нарізати дрібно і обсмажити в невеликій кількості жиру. На готові гриби викласти м'ясо.
В окремому посуді заздалегідь приготувати соус, змішавши бульйон (30 - 50 г), соєвий соус, горілку, глютамат, зелений лук, нарізаний шматочками, дрібно нарубані часник та імбир, сіль і крохмаль, розведений у холодній воді (1 ч. ложка на 100 г води).
Цей соус, добре розмішати, вилити на гриби з м'ясом, перемішати і через хвилину зняти з вогню. Соус повинен загуснути.

Це ж можна зробити з яловичиною та бараниною. Глютамат можна цілком замінити кубиками «Кнорр» і подібними.
Аватар пользователя
Бэлла

 
Автор темы
Сообщений: 274
Темы: 226
Зарегистрирован: 20 фев 2012, 22:03
Благодарил (а): 10 раз.
Поблагодарили: 4 раз.

Пред.След.

Вернуться в Мясные блюда

Кто сейчас на форуме

Зарегистрированные пользователи: Google [Bot]




cron
Яндекс.Метрика