Страница 1 из 1

Філе хека смажене в тесті

СообщениеДобавлено: 13 фев 2012, 21:00
ПОЛИНКА
Склад: 500-600 г філе хека, 1 яйце, половина склянки молока або води, рослинне масло для смаження (500 грамів), 1 столова ложка розтопленого масла для тіста, 100-150 грамів борошна, половинка лимона, зелень, сіль, червоний перець .

Для тіста, борошно висипати в миску і додати не гаряче розтоплене масло, тепле молоко або воду, яйце і сіль.
Прибрати тісто в холодильник на 1:00.
Філе відокремити від шкіри й нарізати брусочками 7-8 сантиметрів на 2 сантиметри завширшки, скропити зверху лимонним соком, рослинним маслом, посипати червоним перцем і дрібно порізаним кропом і залишити на 10-15 хвилин.
Посипати сіллю, обваляти в борошні, вмочити в тісто, і занурити в розігріте на сковороді масло.
Коли тісто підрум'яниться вийняти шумівкою рибу і обсушити на ситі, підставивши під нього тарілку.

Подавати на стіл як гаряче рибне блюдо з соусом або салатом.