• Объявления



Літній щавлевий борщ.

Кулинарные рецепты приготовления первых и вторых блюд, рецепты супов, гарниров.

Літній щавлевий борщ.

Сообщение Эльвира » 05 мар 2012, 17:31

Літній щавлевий борщ.

Чудовий, легкий і корисний зелений суп для спекотної погоди ;).

Оскільки літо все таки настав і навіть іноді буває жарко, вирішила я поділитися з вами рецептом чудового літнього супу, що як не можна до речі прийдется в жарку погоду (коли їсти не хочеться, а треба .. тим більше рідке). У нашій родині ні одне літо без цієї страви не обходиться.
Отже, нам знадобитися (в розрахунку на трилітрову каструльку):
крила курячі 4 шт
картопля 3-4 шт середнього розміру (деякі додають ще й крупи, рис наприклад, имхо це зайве)
щавель молодий кислий 3 пучка (можна більше)
яйця курячі 2-3 штуки
зелень (кріп і петрушка)
лук молодий зелений
сіль, перець, лавровий лист (за смаком)
гарний настрій 1 шт (а вобще чим більше тим краще)
Для початку беремо курячі крила моєму їх, кидаємо в холодну воду, включаємо плиту і варимо бульйон.
Поки бульйон закипає знімаємо "шумку", а коли закипить солимо, перчимо, кидаємо лаврушку, зменшуємо вогонь і прикриваємо кришкою. Ставимо варитися яйця.
Яйця повинні покипіти 5-7 хвилин, щоб надалі легше чистилися можна кинути столову ложку солі в воду (коли закипить) а коли зваряться поставити під кран з холодною водою.
Поки варяться яйця і бульйон чистимо картоплю.
Картоплю нарізаємо в довільному розмірі та формі (кому як подобається), кидаємо в бульйон і знову ставимо конфорку на максимум.
Тепер прийшла черга зелені (поки яйця остуджуються, а картопля вариться (незабутній знімати "шумку")). Зелень ретельно миємо й нарізаємо щавель разом з хвостиками.

Пробуємо картоплю. Якщо картопля майже зварилася дістаємо з каструлі крила (хтось може і не діставати - справа смаку, у мене крила віддаються стражденним - хто перший схопив той і з'їв) і кидаємо туди щавель.

Тепер нарізаємо кріп, петрушку (багато не потрібно, щоб не зелень не перебивала смак щавлю) і лук.
Що, втомилися? Залишилося трохи, тепер справа за яйцями. Чистимо, дістаємо жовтки, білки ріжемо в довільному розмірі та формі (приблизно як картоплю).
Кидаємо нарізані білки, а жовтки кришимо руками над каструлькою. Ось так ..

Тепер суп наостанок доводимо до кипіння, розливаємо по тарілочках, додаємо майонез або сметану, і ...

Приємного апетиту!
Аватар пользователя
Эльвира

 
Автор темы
Сообщений: 263
Темы: 224
Зарегистрирован: 17 дек 2011, 09:51
Благодарил (а): 4 раз.
Поблагодарили: 11 раз.

Объявления

Вернуться в Рецепты первых и вторых блюд

Кто сейчас на форуме

Зарегистрированные пользователи: MailRu [Bot]




cron
Яндекс.Метрика