Пісний борщ (з бичками)
Літній борщ з бичками і квасолею. Можна вживати і холодним.
З вечора заливаємо склянку квасолі холодною водою і ставимо на ніч набухати.
Ще нам знадобляться бички. Краще морські або Лиманська. (Якщо немає свіжих, в принципі підійдуть і консерви в томаті, які додавайте в самому кінці).
Попросила чоловіка взяти штучок шість бичків .... він і взяв рівно шість штучок (в результаті довелося спішно шукати каструлю великих габаритів, куди і переїхав майбутній борщ).
А ще будуть потрібні овочі:
Картопля, капуста, морква, цибуля, буряк (Який москалі кличуть - «буряк» , часничок, зелень. І томатна паста. З розрахунку на шестилітровим каструлю (відшукалася таки у мене така!) Приблизно стільки:
Бички обвалюють у борошні й обсмажуємо на сковороді (В цей час ставимо квасоля на вогонь - нехай провариться. В цей же час починаємо очищення овочів).
Смажити сильно не треба. Злегка обсмажити до рум'яної скоринки:
Викладаємо бичків на тарілку і відкладаємо вбік, їх час ще не настав:
Квасоля закипіла, в киплячу воду висипаємо картоплю, порізану кубиками:
Солимо, додаємо чорний перець горошком, лавровий листочок:
І червоний гострий перець (зовсім трошки, аж надто він гострий):
Поки картопля з квасолею варяться, ріжемо моркву соломкою, викладаємо на сковородень (в цей час ріжемо так само соломкою бурячок):
Поки різали буряк, морква обсмажити, вивалюємо на сковороду Буряк:
Ріжемо лук, і теж на сковорідку до коренеплодів:
Нехай вони обсмажуються. Настав час пекінської капусти (В цьому борщі можна використовувати і білокачанну капусту і щавель. Різниця буде лише в часі варіння. Білокачанну додамо відразу з картоплею, а щавель - вже під кінець, із зеленню. Ну а пекінську - ріжемо і всипаємо в майбутній борщ зараз). Не бійтеся, весь цей качан нам не знадобиться, нарізаємо половину:
Трохи подрібнюємо:
І в каструлю. Рідини в каструлі трохи більше половини. Більше й не треба, бо як потім додасться зажарка (з тією рідиною, в яку після висипання засмажкою в борщ збираємо всілякі нісщачкі зі сковорідки), ще й бички займуть свій законний обсяг. Так що можна не переживати, каструля буде повна.
Поки виконували шаманські танці з капустою, корнеплодікі на сковорідці приспіли, можна додавати томатну пасту:
Сіль, перець, якісь спеції за смаком (я, як правило, обмежуюся лише сіллю з чорним меленим перцем) та сім чайних ложечок цукру (нагадаю: на шестилітровим каструлю. На трилітрову - ложки 4-5). Перемішуємо. Додаємо трішки водички. Нехай доходить.
Як дійшло - вивалюємо в борщову каструлю:
Видавлюємо в каструлю часник:
Настав час бичків: вивалюємо і їх в каструлю. (Якщо не було свіжих, а користувалися консервами в томаті, то консерви додамо після зелені).
і зелень. І залишаємо борщик в спокої: нехай прокипить.
Прокіпел. Головне не перекип'ятити, щоб бички не розвалилися.
Вимикаємо газ під каструлею, накриваємо кришкою і даємо настоятися. Не менше півгодини. Борщ взагалі категорично забороняється їсти відразу після закінчення готування.
Як настоїться, подаємо на стіл зі сметаною, часничком і горілочкою (за смаком). Так як борщ - це не суп, то під визначення професора Преображенського про недорізаний більшовиками поміщиків, закушують горілку супом ми не потрапимо. Ми будемо оперувати закускою гарячою, а саме - борщем:
Приємного апетиту!
-
- Объявления
Пісний борщ (з бичками)
1 сообщение
• Страница 1 из 1
Объявления
1 сообщение
• Страница 1 из 1
Вернуться в Рецепты первых и вторых блюд Кто сейчас на форумеЗарегистрированные пользователи: Google [Bot], Yandex [Bot] |