Страница 1 из 1

Рецепт сирників

СообщениеДобавлено: 21 мар 2012, 14:46
Бэлла
Почати день із свіжих сирників зі сметанкою, що може бути краще. Приготувати їх дуже просто:

сир - 500г;
борошно - 1-1.5 склянки;
яйце - 1 шт.;
цукор - 2 ст. л.;
масло рослинне для смаження;
сіль - за смаком
Для сирників краще брати сухий нежирний сир, тоді в них не треба кидати багато муки і сирний смак сирників більше виражений. Сир добре розім'яти в мисці, додати яйце, цукор, сіль і ретельно перемішати. Потім поступово додати борошно, щоб сирники вийшли більш повітряними можна замість борошна додати манну крупу. Муки треба намагатися класти поменше, головне щоб сирне тісто трималося і з нього можна було щось зліпити. Викласти тісто на посипану борошном дошку, скачати у формі ковбаски діаметром близько 5 см, нарізати поперек на рівні шматки товщиною з палець. Кожен шматочок обкачати в борошні і зліпити невелику коржик. Обсмажити з обох сторін на сковороді з рослинним маслом. Подати сирники зі сметаною, згущеним молоком або варенням.