Страница 1 из 1

Рецепт запеченої курки в рукаві

СообщениеДобавлено: 21 мар 2012, 15:07
Бэлла
Як запекти курку в рукаві?!

Інгредієнти:

Домашня курка вагою 1,5-2 кг
майонез
часник
улюблені приправи до курки
чорний перець
сіль
рослинне масло
Часто буває таке, що домашня запечена курка виходить жорсткою. Звичайно, простіше купити курку в магазині, жорсткої вона не буде, але і користі від неї ніякої, адже при вирощуванні її годують не натуральними кормами. Тому краще взяти домашню курку, гарненько її промаринували і запекти в рукаві, так вона вийде м'якою і дуже смачною. Отже почнемо: моєму нашу курочку і натираємо її сіллю, чорним меленим перцем, улюбленими приправами (я брала спеціальну приправу до курки з травами), часником, видавленим через чеснокодавку, зверху намазуємо майонезом і ставимо маринуватися години на 2 (можна і на менше часу, але чим більше курка буде маринуватися, тим більше гарантії що вона буде м'якою. Відрізаємо шматочок рукава, Промазуємо його в середині соняшниковою олією, кладемо туди курку, зав'язуємо і робимо в рукаві невеликі дірочки. Розміщуємо рукав в розігріту духовку, бажано так, щоб він трохи менше стосувався духовки, тобто краще класти не на деко, а на решітку і запікаємо до готовності. Якщо хочете, щоб була скоринка в кінці приготування розрізаємо рукав і запікаємо до утворення скоринки. М'ясо виходить соковитим і м'яким.

Всім смачного!