Страница 1 из 1

Рецепт борщу з грибами

СообщениеДобавлено: 21 мар 2012, 15:52
Бэлла
Це відмінне блюдо для поста.

Як приготувати борщ з грибами?


Для цього нам знадобиться:

200 г печериць
3 столових ложки квасолі
1 цибулина
1 морквина
300 г капусти
4 картоплини
1 буряк
1 болгарський перець
5 помідорів
3 зубчики часнику
Сіль
чорний мелений перець
зелень
соняшникова олія
3 лаврових листа
5 горошин запашного перцю
оцет
Приготування:

Замочуємо квасолю у воді на кілька годин. Зливаємо воду, кладемо квасоля в каструлю, заливаємо свіжою водою і варимо до напівготовності, солимо. Цибулю чистимо, дрібно нарізаємо і підсмажуємо до золотавого кольору. Додаємо до нього натерту на великій тертці моркву і смажимо ще пару хвилин, кладемо все в каструлю і додаємо запашний перець. Картоплю чистимо, миємо й нарізаємо кубиками. Кладемо в борщ і варимо приблизно п'ять хвилин. Шаткуємо капусту, болгарський перець нарізаємо кубиками й додаємо в каструлю. Буряк натираємо на крупній тертці і злегка обсмажуємо, коли вона стане м'якою вливаємо половину столової ложки оцту, перемішуємо і тушкуємо ще пару хвилин, потім кладемо в борщ. Додаємо лавровий лист. Гриби ріжемо часточками і смажимо поки не википить вся рідина, кладемо в каструлю. Помідори обшпарюємо окропом, знімаємо шкурки і натираємо на тертці. Приправляємо меленим перцем і кладемо в каструлю. Даємо повариться ще кілька хвилин і додаємо зелень. Вимикаємо і даємо настоятися. Подаємо гарячим зі сметанкою.