• Объявления



Капусняк зі свіжої капусти зі свинячими реберцями

Кулинарные рецепты приготовления первых и вторых блюд, рецепты супов, гарниров.

Капусняк зі свіжої капусти зі свинячими реберцями

Сообщение Бэлла » 21 мар 2012, 16:14

Це одне з традиційних страв української кухні. Капусняк часто готують на весілля і поминки замість борщу. Найсмачніший капусняк виходить зі свинячими реберцями.

Для приготування капусняку зі свіжої капусти нам знадобиться:

1 середній качан капусти
300 г м'яса
4 середніх картоплини
4 ст ложки пшона
4 склянки томатного соку
1 ст ложка борошна
2 цибулини
1 морквина
сіль
чорний мелений перець
чорний перець горошком
лавровий лист
М'ясо миємо й ріжемо невеликими шматочками, заливаємо трьома літрами води і ставимо вариться. Коли вода закипить, знімаємо піну і кидаємо в каструлю очищену цибулину і перець горошком. Варимо 40 хв. Тим часом можна зайнятися приготуваннями всіх інших інгредієнтів.

Картоплю чистимо миємо й ріжемо навпіл. Капусту натираємо на крупній тертці і перетирає її з сіллю. Коли м'ясо готове, кидаємо до нього картоплю і варимо хвилин 20. Дістаємо картоплю з каструлі, товчемо його як на пюре, додаємо до нього 100 мл гарячої юшки з каструлі і ставимо в тепле місце, щоб вона не застигла.

Засипаємо в каструлю промите пшоно і варимо до напівготовності. Потім, вливаємо в каструлю томатний сік і кидаємо капусту, варимо на невеликому вогні постійно помішуючи, тому що у капусти є властивість осідати на дно каструлі і вона може пригорати.

Робимо зажарку: на сковорідку з розігрітою олією висипаємо ложку борошна, гарненько розмішуємо даємо трохи підсмажиться, потім кладемо цибулю та моркву і смажимо до готовності. Кидаємо зажарку в каструлю.

У класичному рецепті капусняку також в зажарку входить дрібно нарізане і підсмажене сало, на якому смажать цибулю і моркву, але я замість нього використовувала соняшникова олія. В самому кінці варіння в каструлю кладемо лавровий лист, перчимо й варимо ще кілька хвилин. Є капусняк краще зі сметанкою.
Аватар пользователя
Бэлла

 
Автор темы
Сообщений: 274
Темы: 226
Зарегистрирован: 20 фев 2012, 22:03
Благодарил (а): 10 раз.
Поблагодарили: 4 раз.

Объявления

Вернуться в Рецепты первых и вторых блюд

Кто сейчас на форуме

Зарегистрированные пользователи: MailRu [Bot]




Яндекс.Метрика