Страница 1 из 1

Пісні голубці з печерицями

СообщениеДобавлено: 21 мар 2012, 19:04
Кнопа
Продовжуємо постить! Сьогодні будемо готувати пісні голубці з печерицями.

Для їх приготування нам знадобиться:

1 середній качан - капусти
100-120 г - рису
1-2 - помідора
1-2 - цибулини
1-2 - морквини
150-200 г - печериць
1-2 зубчики - часнику
1-2 столових ложки - томатної пасти або томатного соусу
петрушка
кріп
рослинне масло
сіль
перець
Для заливки:

3-4 столових ложки - томатного соусу або томатної пасти
0,5-0,75 літра - води
сіль

Приготування пісних голубців з печерицями:

Качан капусти миємо й розбираємо на листя.
Опускаємо капустяне листя в киплячу підсолену воду на 2-4 хвилини, поки листя не стануть м'якими.
Відварені листя виймаємо за допомогою шумівки і вилажіваем на друшляк. Охолоджуємо, з кожного листа зрізаємо потовщення.

Готуємо начинку:

Рис відварюємо до напівготовності приблизно 5 хвилин. Печериці моєму і нарізаємо скибочками.
Помідори миємо, знімаємо з них шкірку і нарізаємо м'якоть невеликими кубиками.
Часник і цибуля чистимо і дрібно ріжемо. Зелень миємо, і теж подрібнюємо. Моркву миємо, чистимо і тремо на крупній тертці.
На розігрітій з рослинним маслом сковороді обсмажуємо цибулю приблизно 2 хвилини, потім додаємо моркву і смажимо разом ще 3-4 хвилини.
Лук з морквою вилажіваем в миску, на маслі, що залишилося обсмажуємо печериці 4 хвилини. З'єднуємо рис з обсмаженими цибулею і морквою, печерицями, помідорами, часником, зеленню, сіллю, перцем (можна покласти 1-2 столових ложки томатної пасти) і гарненько перемішуємо начинку. На підготовлені капустяне листя викладаємо по 1-1,5 столових ложки начинки і робимо голубці. Обсмажуємо голубці на розігрітому рослинному маслі по 2 хвилини з кожного боку.

Готуємо заливку:

З'єднуємо воду, томатну пасту, додаємо трохи солі і гарненько перемішуємо.
Заливаємо голубці заливкою, накриваємо кришкою і доводимо до кипіння на сильному вогні.

Як тільки рідина закипить, зменшуємо вогонь до мінімального і готуємо приблизно 30-40 хвилин.