• Объявления



Суп з кольорової капусти

Кулинарные рецепты приготовления первых и вторых блюд, рецепты супов, гарниров.

Суп з кольорової капусти

Сообщение Кухар » 26 мар 2012, 20:57

Кольорова капуста в Росії стала відомою ще при Катерині II. Однак перші в Європу (Іспанію) її привезли араби у XII столітті.

Кольорова капуста корисніше своєї "белокачаной" сестри, так як краще перетравлюється і не дратує стінки шлунка. Тому людям, у яких проблеми зі шлунком, в свій раціон необхідно включити кольорову капусту, а суп з цвітної капусти буде ідеальним рішенням. Так само вона ідеально підходить для чутливих дитячих шлунків. Варто також відзначити, що суцвіття цвітної капусти багаті легкоусваевимі білками, мінеральними солями, вуглеводами та амінокислотами. Так само в ній багато пектинових речовин, яблучної та лимонної кислоти. А про її дієтичних якостях знають багато дівчат) Так що їжте кольорову капусту, будьте здорові і красиві)))

Інгредієнти для супу з кольорової капусти:
1 головка цвітної капусти
2 морквини
1 цибулина
3 ст. л. вершкового масла
7 склянок (1.75 л) курячого бульйону
4 ст. л. борошна
3 склянки (750 мл) молока
2 ½ ст. л. (З гіркою) сметани
петрушка, чорний перець, лавровий лист, сіль



Приготування супу з кольоровою капустою:
Дрібно нарежте одну цибулину.


Поріжте морквини на маленькі рівні кубики.


З цвітної капусти необхідно прибрати листя і розрізати навпіл на 2 частини.


Тепер поламайте капусту на суцвіття. Промийте суцвіття водою, потім наріжте їх на більш дрібні шматочки. Одне суцвіття можна поділити на 2 -3 шматочка.


У великій каструлі розтопіть суповий 2 столові ложки вершкового масла.


Додайте подрібнений раніше цибулю, перемішайте і дайте трохи цибулі підрум'янитися.


Потім, через близько 3 хвилин, додайте моркву. Постійно помішуйте ще приблизно 2 хвилини.


Готуємося до використання курячого бульйону. Можна вжити бульйонні кубики або приготувати курячий бульйон самостійно, вибирати Вам. Звичайно краще натуральний бульйон з цієї курки, але можна використовувати і кубики, дивіться самі.


Закиньте кольорову капусту в каструлю з усіма інгердіентамі і залийте вашим курячим бульйоном.


Додайте 2 чайні ложки петрушки ...


А також 2 лаврових листочка ...


Сіль за смаком і ¼ чайної ложки чорного перцю, якщо не хочете гостроти - можна менше. Ретельно все перемішайте.


Накрийте кришкою і поставте варитися на середній вогонь. Потім зменшіть вогонь, і варіть суп з цвітної капусти на повільному вогні приблизно 25-30 хвилин.
Тим часом, давайте приготуємо білий соус, який зробить наш суп красивим, смачним і трохи густіше. В окремій мисці з'єднайте 3 склянки молока з 4 столовими ложками борошна.


Перемішайте все віночком або міксером.


У невеликій каструльці, розтопіть на вогні 1 столову ложку вершкового масла.


Влийте суміш молока з борошном в каструлю з розтопленим маслом.


Тримати необхідно на середньому вогні, постійно помішуючи. Дайте суміші трохи закипіти і заважайте ще приблизно 2 хвилини. Потім знімайте з вогню.


Додайте приготовлений білий соус в суп і ретельно перемішайте. Варіть на повільному вогні ще 5-10 хвилин. Потім вимикайте.


Додайте в каструлю з супом 2 ½ повних ложки сметани і розмішайте, це додасть неперевершений смак.



Суп з кольорової капусти з білим соусом готовий. Повірте, це дуже смачно.

Приємного апетиту)))
Аватар пользователя
Кухар

 
Автор темы
Сообщений: 283
Темы: 263
Зарегистрирован: 26 ноя 2011, 09:20
Откуда: Україна
Благодарил (а): 7 раз.
Поблагодарили: 12 раз.

Объявления

Вернуться в Рецепты первых и вторых блюд

Кто сейчас на форуме

Зарегистрированные пользователи: Google [Bot]




cron
Яндекс.Метрика