• Объявления



Морквяний суп-пюре з каррі і імбиром

Кулинарные рецепты приготовления первых и вторых блюд, рецепты супов, гарниров.

Морквяний суп-пюре з каррі і імбиром

Сообщение Кухар » 26 мар 2012, 21:02

Морквяний суп-пюре з каррі і імбиром - чудовий рецепт супу, який несе величезну користь нашому організму. Ми всі знаємо, що морква покращує зір, але не багато хто знає, що вона ще і покращує стан шкіри, роблячи її бархатистою і сяючою. Морква корисно употрблять і в період годування груддю. Цей овоч має бути обов'язковим у раціоні маленьких дітей, так як в моркві маса вітамінів, необхідних для правильного розвитку (фосфор, сірка, йод, хлор, цинк, бор, кобальт, пектин, магній і багато інших).

Окремо варто згадати імбир. А Ви знали, що вперше імбир згадується ще в 500 році до н.е.? В індійській і китайській культурі імбир використовували як в кулінарії (як спецію), так і в медицині (як ліки, що підвищує "чоловічу силу"). Їжа, з додаванням імбиру, легко засвоюється і набуває тонкий смак (особливо в супах).

Я багато сказала про корисні властивості моркви та імбиру. Тому цей рецепт супу містить просто "гримучу суміш" вітамінів і корисних речовин. Я всім рекомендую цей суп, особливо, якщо ви застуджені або ж як профілактику від грипу.

Не вірте тим хто каже, що смачних лекарст не буває. Я насмілюся не погодитися і сказати - БУВАЮТЬ!

Інгредієнти для морквяного суп-пюре:
750 гр моркви
2 ст. л. (Приблизно 30 мл) оливкової олії
1 ріпчаста цибулина
1 цибуля-порей
1 картоплина
1 зубчик часнику
1 ч. л. сушеного меленого імбиру
1 ч. л. каррі
1 лавровий лист
1 ст. л. петрушки
4 склянки (1 літр) овочевого бульйону
сіль за смаком

Приготування морквяного суп-пюре з каррі і Ібірь:
Спочатку нам знадобиться моркву.


Почистимо її і поріжемо на кубики.


Тепер візьмемо лук і дрібно його поріжемо.
Також кубиками наріжемо картоплю.
Розігріємо оливкова олія в каструлі на середньому вогні.


Закинемо в оливкове масло цибулю і картоплю. Будемо гасити приблизно 5 хвилин, трохи помішуючи.


Потім додаємо імбир, каррі, часник, подрібнену петрушку і лавровий лист.


І готуємо ще приблизно 2 хвилини.


Додаємо моркву і овочевий бульйон. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо на повільному вогні ще близько 30 хвилин, поки морквина не стане м'якою.
Знімаємо суп з вогню і дістаємо лавровий лист.


Збиваємо суп у пюре за допомогою блендера.


Пробуємо і додаємо сіль за смаком.



Морквяний суп-пюре з каррі і імбиром готовий.

Приємного апетиту)))
Аватар пользователя
Кухар

 
Автор темы
Сообщений: 283
Темы: 263
Зарегистрирован: 26 ноя 2011, 09:20
Откуда: Україна
Благодарил (а): 7 раз.
Поблагодарили: 12 раз.

Объявления

Вернуться в Рецепты первых и вторых блюд

Кто сейчас на форуме

Зарегистрированные пользователи: Yandex [Bot]




cron
Яндекс.Метрика