Страница 1 из 1

БОРЩ УКРАЇНСЬКИЙ

СообщениеДобавлено: 27 янв 2012, 22:12
ПОЛИНКА
БОРЩ УКРАЇНСЬКИЙ - КУЛІНАРНИЙ РЕЦЕПТ СТРАВИ

3 буряків, 150 г свіжої капусти, 3 картоплини, 1 морква, 1 корінь петрушки, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 2 ст. ложки томату-пюре, 1 ст. ложка пшеничного борошна, 20 г сала, 40 г жиру, 1 ст. ложка цукру, 1 ст. ложка 3%-ного оцту, 1 солодкий болгарський перець, 1,5 л бульйону, сіль.

Для пампушок: 1 склянка борошна, 0,5 склянки води, 1 ст. ложка цукру, 8 г дріжджів, 1 ч. ложка рослинного масла, яйце для змащування.
Буряк нарізати соломкою і стушкувати з додаванням оцту, жиру, цукру, томату-пюре і невеликої кількості бульйону. Корінь і цибулю нарізати соломкою і спасерувати. У киплячий бульйон закласти свіжу капусту, нарізану соломкою,
довести до кипіння, покласти картоплю, нарізану часточками, варити 10-15 мінут, потім додати пасеровані овочі і тушковану буряк. Довести до кипіння,
покласти перець, нарізаний соломкою, заправити білим соусом, додати сіль, спеції і варити до готовності. Перед закінченням варіння борщ заправляють часником,
розтертим з салом і зеленню.
Подати борщ зі шматочками м'яса на окремій тарілці - пампухи.

Приготовленная пампушек: з дріжджового тіста сформувати
кульки масою 30 г, укласти їх на змащене маслом деко і залишити для
расстойки. Потім змастити зверху яйцем і випікати протягом 5-7 хвилин. При подачі
пампушки полити часниковим соусом. Його готують так: розтерти чес-
нок з сіллю, з'єднати з рослинним маслом і холодною кип'яченою водою.