Страница 1 из 1

Курча ТЮТЮНУ (тапак) - рецепт

СообщениеДобавлено: 27 июл 2012, 23:20
Утка
Курча тютюну (тапак) - популярна страва грузинської кухні. Являє собою курчати, засмаженого з часником і прянощами в спеціальній сковороді з кришкою «тапак» (якщо такої немає, то можна просто пристосувати будь-який інший плоский вантаж).

У мене курча досить великий (близько 800 г), але краще всього для "тапак" підійде птах вагою до 500-600 м. При приготуванні тушка курчати перед смаженням розвертається і сплющується.

ІНГРЕДІЄНТИ:

1 курча вагою до 600 г
суміш з чорного і червоного меленого перцю
2-3 зубчики часнику
50 г рослинного або вершкового масла
сіль

будь гарнір (гречка, рис, смажену картоплю і т.д.)

ПРИГОТУВАННЯ:

1. Курчати розрізати по грудях і відбити з двох сторін, надавши йому плоску форму.

2. Натерти птицю часником, посолити й рясно поперчити.

3. Розігріти сковороду з маслом, укласти курчати спинкою вгору і придавити іншого сковородою, зверху якої поставити каструлю, наповнену водою.

4. Смажити на середньому вогні близько 20 хвилин з одного боку, потім перевернути, придавити, і смажити ще 15-20 хвилин до готовності.

Подавати можна з гарніром, соліннями і гострої аджикою.