Страница 1 из 1

Картопля «Дофіне» - рецепт

СообщениеДобавлено: 23 фев 2012, 19:38
Бэлла
інгредієнти:
- 9 шт. картоплі, середніх, однакової величини
- 9 ч. л. вершкового масла
- 9 пластинок сиру голландського або Гауда товщиною 5 мм
- Сіль і мелений перець за смаком

Приготування

Картопля вимити й очистити, зрізавши невеликий шматочок з одного краю, так, щоб картоплю можна було поставити вертикально.
По всій довжині картоплі ножем зробити надрізи, як якщо б ви нарізали для картоплі фрі, але не дорізаючи до краю, приблизно, 1 см.
Посолити, поперчити, всередину кожної картоплини покласти по 1 ч. л. масла,
За бажанням, можна вкласти в розрізи трохи часнику.

Поставити картоплю в форму для запікання, з високими краями.
Зверху на кожну картоплину покласти по скибочці сиру.
Запікати в попередньо розігрітій до 180 гр. С духовці близько 45-50 хвилин - до готовності картоплі.
Подати на стіл гарячим, посипавши кропом. Або нарізаний кріп подати окремо.